OPC UA adatgyűjtő szerver IoT kapcsolattal

edgeAggregator: Konténer alapú flexibilis IoT megoldás OPC UA és MQTT kommunikációval

Az edgeAggregator egy fejlett OPC UA adat integrációs réteg, mely támogatja a modern docker container technológiát. OPC UA middleware-ként három fő funkciót lát el: aggregation server, cloud gateway és security supervisor.

A mai OPC UA alkalmazások, akár kis méretben is könnyen túl komplexé válnak, ahogy újabb szervereket és klienseket adunk a rendszerhez. Minden egyes hozzáadott szerver-kliens kapcsolattal exponenciálisan nő a megoldás karbantartás igénye. Az edgeAggregator konténer segít az OPC UA alkalmazás felépítését egyszerűsíteni, skálázhatóvá és könnyebben karbantarthatóbbá tenni. Az aggregációs szerver kombinálja az összes OPC UA szervert és egyetlen konzisztens OPC UA interfészen keresztül teszi őket elérhetővé, így redukálva a karbantartáshoz és konfigurációhoz szükséges mérnöki munkát.

Az edgeAggregator egy fejlett OPC UA adat integrációs réteg, mely támogatja a modern docker container technológiát.

Az összes OPC UA és MQTT biztonsági funkció támogatott, így state-of-the-art biztonsági megoldást ad (IP cím szintű hozzáférés kezelés, DoS támadás elleni védelem, MQTT kapcsolat titkosítás). Az MQTT protokoll támogatás segítségével kétirányú adat kommunikáció építhető ki felhős alkalmazásokban. Mivel docker container megoldásról van szó, flexibilis terítési és konfigurációs lehetőséget kínál Kubernetes-t, AWS IoT Greengrass-t és Azure IoT Edge-et futtató edge eszközökhöz.

Tudjon meg többet!


Szoftver modulok SIMATIC S7, SINUMERIK 840D és Modbus TCP vezérlők ipari IoT alkalmazásba kapcsolásához

A Softing edgeConnector termékcsalád biztonságos kapcsolatot képes létrehozni a termelés és a felhős IoT megoldások között. A Docker konténer technológia segítségével az IIoT megoldások könnyen skálázhatóak és az OT/IT integráció gyorsan megvalósítható. A beépített OPC UA szerver biztonságos adatkapcsolatot hoz létre a termelés és a felsőbb szintű menedzsment rendszerek – ERP, MES vagy SCADA – között, de az adatokat akár MQTT protokoll segítségével is lehet továbbítani.

Softing edgeConnector termékcsalád

Könnyűsúlyú flexibilis konténer megoldások

  • MQTT Publisher és OPC UA szerver funkcionalitás az ipari hálózatok és lokálisan vagy felhőben futó IT rendszerek összekapcsolásához
  • Kisebb erőforrás igény, nagymértékű skálázhatóság és flexibilitás
  • SSL/TLS biztonsági sztenderd támogatás, X.509 tanusítvány támogatás, autentikáció, adat titkosítás
  • Kiemelkedően flexibilis state-of-the-art alkalmazások, igény szerint azonnal elindítható vagy leállítható
  • Telepítés és karbantartás menedzsment rendszerek által, úgy mint Kubernetes, Azure IoT Edge, AWS IoT Greengrass, stb.

edgeConntector termékcsalád tagjai:

  • edgeConnector Siemens
  • edgeConnector 840D
  • edgeConnector Modbus
  • smartLink SW-HT

edgeConnector Siemens

Szoftver modul SIMATIC S7 vezérlők IIoT alkalmazásba csatlakoztatásához.

Konténer technológia hozzáféréssel Siemens vezérlőkhöz OPC UA és MQTT kommunikációs protokollokkal, flexibilis telepítési lehetőségekkel magasabb szintű alkalmazásokhoz

Az edgeConnector Siemens SIMATIC S7-300/400 és S7-1200/1500 vezérlőkhöüz képes csatlakozni OPC UA szerver interfészen keresztül. Ezen felül a kontrollerekből kinyert adat MQTT brókernek is továbbítható MQTT protokoll segítségével.

Az edgeConnector Siemens egy konténer megoldás, számtalan környezetbe telepíthető, többek közt Azure IoT Edge és AWS IoT Greengrass-t futtató eszközökre.

A beépített web interfész könnyű lokális konfigurálást tesz lehetővé. Rest API segítségével a konténer akár távolról is menedzselhető. Az edgeConnector termékek számos konfigurációs és információ biztonsági beállítási lehetőséggel rendelkeznek.

Softing edgeConnector Siemens docker konténer


edgeConnector 840D

Szoftver modul SINUMERIK 840D vezérlők IIoT alkalmazásba csatlakoztatásához

Konténer technológia hozzáféréssel SINUMERIK 840D Solution Line és Power line rendszerekhez OPC UA és MQTT kommunikációs protokollokkal, flexibilis telepítési lehetőségekkel magasabb szintű alkalmazásokhoz

Az edgeConnector 840D Siemens SINUMERIK 840D Solution Line és Power line rendszerekhez képes csatlakozni a meglévő konfiguráció változtatása nélkül, továbbá OPC UA szerver interfészen keresztül biztosít adatkapcsolatot. Ezen felül a kinyert adat MQTT brókernek is továbbítható MQTT protokoll segítségével. Hozzáférhetőek az NC, PLC és meghajtás adatok is.

Az edgeConnector 840D konténer sokoldalú telepítési lehetőséget kínál, többek közt bármilyen sztenderd ipari PC-re, Azure IoT Edge vagy AWS IoT Greengrass-t futtató eszközökre.

A beépített web interfész könnyű lokális konfigurálást tesz lehetővé. Rest API segítségével a konténer távolról is menedzselhető. Az edgeConnector termékek számos konfigurációs és információ biztonsági beállítási lehetőséggel rendelkeznek.

Softing edgeConnector 840D


edgeConnector Modbus

Szoftver modul Modbus TCP vezérlők IIoT alkalmazásba csatlakoztatásához

Konténer technológia hozzáféréssel Modbus TCP vezérlőkhöz vagy szenzorokhoz OPC UA és MQTT kommunikációs protokollokkal, flexibilis telepítési lehetőségekkel magasabb szintű alkalmazásokhoz

Az edgeConnector Modbus konténer adatkapcsolatot képes létrehozni olyan Modbus TCP vezérlőkkel, melyek rendelkeznek Modbus TCP kommunikációs interfésszel, úgy mint Schneider Electric, Wago, Beckhoff, Phoenix Contact, stb. A szoftver modul beépített OPC UA szerver interfésszel rendelkezik a biztonságos adatkapcsolat érdekében, továbbá az ERP, MES, SCADA és egyéb magasabb szintű menedzsment rendszerekhez való egyszerű csatlakozás érdekében. A beépített OPC UA szerver alkalmas más Docker konténerekkel való adatcserére, úgy mint Microsoft OPC Publisher vagy AWS IoT SiteWise.

Az edgeConnector Modbus MQTT interfésszel is rendelkezik, mellyel könnyű az adatokat IoT felhő alkalmazásokba integrálni. Az MQTT interfész az UPC UA-hoz hasonlóan számos adatbiztonsági képességgel rendelkezik, többek közt tanusítvány kezelés vagy felhasználó autentikáció.

Softing edgeConnector Modbus docker konténer


smartLink SW-HT

A smartLink SW-HT egy HART multiplexer, mely egyszerű és gyors hozzéférst biztosít HART terepi eszközökhöz (további hardver nélkül). A smartlink SW-HT egy olyan szoftver interfész megoldás, melyet Allen-Bradley vagy Scheider Electric HART IO modulokhoz csatlakoztatott HART eszközökhöz fejlesztettek. A beépített HART-IP szerver biztosítja a hozzáférést a HART eszközökhöz.

A smartLink SW-HT lehetőséget ad távoli eszköz menedzsmenthez, eszköz konfigurációhoz és monitoring-hoz.

Softing smartLink SW-HT docker konténer

 

 

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!