Megoldások Simatic S7/S5 és Sinumerik 840D PLC-khez a Softingtól

A Softing számos biztonságos és megbízható megoldást kínál Siemens SIMATIC S7 és SINUMERIK 840D PLC-Kből való adatgyűjtéshez. Miért lehet szükség a Siemens PLC-kkel való kapcsolat kialakítására?

 • PLC konfiguráció vagy programozás, pl TIA Portal, WinCC vagy STEP7 használatához
 • PLC-k közti közvetlen kapcsolat kialakítása (pl. Ethernet kapcsolat nélküli SIMATIC S7-200/300/400 PLC-k és SIMATIC S7-1200/-1500 PLC-k között)
 • Adatgyűjtés, monitoring és felsőbb szintű felügyelet SCAD, MES, ERP (SAP) vagy egyéb alkalmazások által
 • Hozzáférés Asset Management eszközök számára
 • Ipari IoT projektekbe történő integrálás

A Softing megoldásai közt szerepelnek hardveres és szoftveres megoldások egyaránt, úgy mint Gateway-ek, OPC szerver program csomagok, valamint modern konténerizált szoftver modulok is, hogy a felhasználó a fenti lehetőségek mindegyikét megvalósíthassa.


NETLink S7- Compact

Kompakt PROFIBUS/MPI adapter Ethernet kapcsolathoz SIMATIC S7 vezérlőkhöz

Ha Ethernet porttal nem rendelkező PLC-t szeretnénk az Ethernet hálózathoz csatlakoztatni, akkor egy PB/MPI – Ethernet adapter segítségével ez könnyen könnyen megoldható.

A NETLink S7-Compact segítségével könnyen lehet Siemens (Ethernet kapcsolat nélküli SIMATIC S7-200/300/400 és SINUMERIK 840D Power Line) PLC-ket Ethernet hálózathoz csatlakoztatni. Az eszköz összesen 32 PROFIBUS egységhez biztosít hozzáférést programozás, konfiguráció vagy adatgyűjtés céljából, így lehetővé téve a STEP7, TIA Portal, WinCC, OPC szerverek és egyéb SCADA alkalmazások számára a PLC-hez való kapcsolódást.

Az eszközt egyszerűen, közvetlenül az MPI soros portra kell illeszteni. Tápellátást kaphat direktben a PLC-től is, de akár külön 24VDC tápellátást is képes fogadni.

Részletek


Gateway-ek – uaGate SI és uaGate 840D

A Softing uaGate SI egyszerűvé teszi a Siemens S7 PLC-kből gyűjtött adatok integrálását magasabb szintű alkalmazásokba, pl. MES vagy ERP (SAP) rendszerekbe. Sinumerik 840D PLC-khez pedig használja az uaGate 840D-t. Az integrált OPC UA Server-nek és az MQTT Publisher-nek köszönhetően egyszerűen integrálható, kompakt gateway-ként szolgálnak.

Részletek


OPC szerver programcsomag

dataFEED OPC Suite és dataFEED OPC Server Siemens

A PC-n futtatható szoftver csomag bármilyen OPC UA és OPC Classic kommunikáció kialakításához szükséges szoftver komponenst tartalmaz. Az integrált OPC UA szervernek köszönhetően az összes vezető PLC márkához, köztük a Siemens S7 PLC-khez is biztosít hozzáférést. Lehetőve teszi a diagnosztikai adatokhoz való rugalmas, gyors és egyszerű hozzáférést. MQTT és REST API támogatásának köszönhetően számos modern felhős alkalmazásokba való integrációt tesz lehetővé, többek közt Siemens MindSphere Platform-hoz.

Próbálja ki a 72 órás, teljes funkciónalitású Trial verziót!

72 órás Trial verzió

A dataFEED OPC Server Siemens a dataFEED OPC Suite szoftver csomag egyik eleme. Egy szoftver komponensben egyesíti a SIMATIC S7 PLC-khez való gyors és egyszerű kapcsolódást lehetővé tevő funkciókat, pl. szimbolikus címzés (symbolic addressing to access optimized data blocks).

Részletek


Docker container megoldások

A Softing kínál modern, konténer alapú flexibilis IoT megoldásokat OPC UA és MQTT kommunikációval.

A Softing edgeConnector termékcsalád biztonságos kapcsolatot képes létrehozni a termelés és a felhős IoT megoldások között. A Docker konténer technológia segítségével az IIoT megoldások könnyen skálázhatóak és az OT/IT integráció gyorsan megvalósítható. A beépített OPC UA szerver biztonságos adatkapcsolatot hoz létre a termelés és a felsőbb szintű menedzsment rendszerek – ERP, MES vagy SCADA – között, de az adatokat akár MQTT protokoll segítségével is lehet továbbítani.

Softing edgeConnector termékcsalád

A termékcsaládban elérhető edgeConnector Siemens SIMATIC S7-300/400, and S7-1200/1500 PLC-khez, valamint edgeConnector 840D a SINUMERIK 840D Solution Line és Power Line termékekhez.

Részletek


Echocollect e

echocollect ipari, multiprotocol gateway PLC-k és adatbázisok közti kapcsolatra, adatgyüjtésre, loggolásra és megjelenítésre

Az echocollect automatizálási, folyamatirányítási feladatok adatgyüjtő és data logger-ként használt eszköze. A termelési folyamat adatait összegyűjti és a vállalatirányítási rendszerbe (ERP rendszerekbe) juttatja. Az echocollect direkt PLC-adatbázis kapcsolatot létesít, melyhez OPC vagy egyéb program nem szükséges.

Részletek


PBpro ETH

Távoli, Ethernet alapú hozzáférés PROFIBUS-hoz, Master/Slave

 • Összeköttetést biztosít PROFIBUS rendszerek és PC alapú mérő,- monitorozó programok között
 • PROFIBUS DP Master vagy Master Class 2 (a vezérlőrendszer mellett, azzal párhuzmos működés)
 • PROFIBUS DP Slave-ként adatcsere a vezérlőkkel
 • Mindegyik csatorna önálló PROFIBUS PC interfészként működik
 • Az ingyenes használható Softing kommunikációs DTM programmal a PBpro ETH-en keresztül FDT eszközökkel paraméterezhetőek a PROFIBUS-on lévő eszközök
 • Gyors és egyszerű kapcsolatot jelent SCADA és MES rendszerek irányába

Részletek

PBpro ETH távoli Ethernet alapú hozzáférés PROFIBUSHOZ


Echochange

Ethernet Gateway különféle kontrollerek összekapcsolására / Ethernet-Ethernet protokoll konverter

Az eszköz TCP/IP protokollt használ olyan vezető gyártók Ethernet-alapú termékei vonatkozásában, mint a Siemens, a Schneider Electric vagy a Rockwell Automation. Egy protokoll konverzióval gyorsan és egyszerűen tudja biztosítani különböző gyártók különféle termékei között a kommunikációt.

 • Az alábbi Ethernet protokollokat konvertálja: TCP, UDP, IP, ISO (H1), ISO on TCP (RFC1006), PLC-Header, Ethernet/IP
 • Kapcsolatot teremt fizikailag különálló Ethernet hálózatok között (ISO/H1) / TCP/IP)
 • TCP/IP alapon a számítógépeket ISO (H1) hálózathoz csatolja
 • ISO (H1) hálózaton lévő vezérlők távoli karbantartását teszi lehetővé TCP/IP-én keresztül

Lehetséges PLC protokollok

 • SIMATIC S5/S7
 • Rockwell CLX, SLC
 • Allen Bradley
 • Melseq-Q

Részletek

 • Schneider Electric
 • Phoenix Contact
 • Wago
 • Beckhoff

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!