A codeBeamer ALM szoftver

A codeBeamer a német Intland GmbH terméke. Az egyre inkább szabályozott és ellenőrzött  ipari környezetben és a fejlesztő cégek esetében a jelentős szoftver részaránnyal rendelkező alkalmazások teljes életciklusának menedzselésére ad megoldást. Közös platformon biztosítja a különféle fejlesztési módszerekkel, pl. Agile, Waterfall, Hybrid stb. készülő alkalmazások esetében az iparáganként eltérő szabályozóknak és követelményeknek való szigorú megfelelést. A projektek ütemezhetőek és átláthatóan követhetőek az elvárások és kockázatok kezelésén, a tényleges programfejlesztés és az azokat minősítő teszteken túl a teljes üzemeltetési időszak alatt is.

A codeBeamer alkalmazás-életciklus menedzselő program az igényes Alkalmazás Életciklus Követés összes eszközét egy közös platformon tartalmazza. Az integrált és egységes egészre (holisztikus) törekvő megközelítés a profi felhasználók esetében is hatékony, átlátható és eredményes munkavégzést tesz lehetővé amellett, hogy folyamatosan biztosítja a követhetőséget és így a szabályozóknak, iparági követelményeknek való szigorú megfelelést és a folyamatos és egyszerű ellenőrizhetőséget akár külsős auditor, inspektor számára is. Iparági specifikus alkalmazások, szabványok, szabályozók beépíthetősége, a termék megfelelőség ellenőrzése és a testreszabás minden szinten biztosított. Így a felhasználónál már bevezetett munkafolyamatok teljes egészében leképezhetőek. Egyedi tároló architektúrája és a teljes életciklusra kiterjedő funkciókészlete révén a CodeBeamer a legösszetettebb projektekben is biztosítja az átláthatóságot, a folyamat megjelenítését és nyomonkövethetőséget.

A Controsys Kft. elkészítette a codeBeamer GAMP 5 (Good Automation Manufacturing Practices) template-t, ami a GAMP-nak megfelelően fejlesztett munkafolyamatokra, pld. gyógyszergyári alkalmazásokra használható. Alapként ezt az űrlapot használva magas színvonalú, az ISPE (International Society for Pharmaceutical Engineering) ajánlásoknak megfelelő, minősített automatizálási és folyamatirányító rendszerek készíthetőek, telepíthetőek, valamint ezen rendszerek teljes életciklusa a felhasználó által jól követhetővé válik és a megfelelőség a teljes élettartam alatt bizonyíthatóan fenntartható.

 


Funkciók

Demand Management

Az ötlet felmerülése és kidolgozása.

Requirements Management

Követelmények, elvárások rendszerezése és kezelése. Az elkészült rendszer megfelelőségének bizonyítása a követelményeknek való megfelelőséggel. Import más rendszerekből (IBM DOORS, ReqIF, JIRA).

Document management

Mindenfajta külső dokumentációs anyag nyilvántartása, hívatkozása, verziók és felhasználás követése, Dokumentumok köröztetése, jóváhagyás, publikálás.

Development Model

Fejlesztési és életciklus modellek: Waterfall, V-modell, Agile, Scrum, Hybrid, SAFe, ALM-PLM integráció. Saját templatek konfigurálása.

Risk Managment

Kockázat elemzés és csökkentés a szabványos módszerekkel, FMEA.

Change Management

Tervezett változtatások megvalósítása a felahsználói protokoll szerint.

Version Code Management

Hardver és szoftverfejlesztés: integrálható: Subversion, Git, Mercurial, CVS, Plastic SCM, Perforce VCS, Bitbucket verziók követése, változáskövetés és hiba kezelés, munkák és erőforrások ütemezése, követése.

Variant management

Változatok párhuzamos követése.

DevOps támogatás

A fejlesztés (Development) és az üzemeltetés (Operations) viszonyának javítása, a fejlesztői és az üzemeltetői csoportoknakl a hagyományosnál szorosabb együttműködése,

Office support

Minden elemtípusra Office (Word, Excel) és Microsoft Project export, import lehetőség.

APIs

Tetszés szerinti külső rendszerekkel integrálható, pl. SAP, REST API, stb.

Struktúra

Robosztus, egyszerű telepítés és problémamentes használat.

Támogatás

Folyamatos és átlátható a codeBeamer szoftverének a fejlesztése, a támogatási rendszer megfelelő rálátást biztosít a fejlesztésre a támogatott felhasználók részére is.

 

Audit Trail

Teljes alkalmazás és rendszer működési audit rendelkezésre áll.

QA & Test Management

Teszt protokollok, tesztek és ellenőrzések definiálása, futtatása, kézi és integrált automatikus (Jenkins). Teszt lefedettség, az igények és az eredmények összefüggése és állapota.

Release & Project Management

A teljes fejlesztési folyamat és ütemek tervezése és ábrázolása. Csoportmunka, felhasználói jogkörök, csoportok, helyi és központi (AD, LDAP) felhasználók nyilvántartása, határidők kezelése.

Reports

Kész jelentésekkel ( +widget) és konfigurálható egyedi lekérdezésekkel megfelelőség bizonyítása és eredmények kimutatása.

Workflow

Az összes munkafolyamat és kapcsolataik teljes egészében tervezhetőek, beépített folyamatábrával konfigurálhatóak és szerepkörök alapján hajthatóak végre.

 

Üzemeltetés

Saját szerveres, nevesített és/vagy több felhasználós licenszelés, vagy felhő alapú (SaaS) megoldás

Oktatás, támogatás

Magyarországon alkalmazói és oktatási támogatás is rendelkezésre áll. A felhasználó igényeire szabott codeBeamer megoldás minősíthető, bizonyítható, fejlesztés után a felhasználónál a folyamatos megfelelőség biztosítása érdekében a további módosítások letilthatóak. A saját igényekre történő beállítások a felhasználó által is elvégezhetőek, vagy megbízás alapján rövid határidővel elvégezzük azokat.

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!