A codebeamer ALM szoftver

Codebeamer ALM szoftver- Best Software in Product Development díjas

Leader in ALM & Requirements Management

Best Software in Product Development

Az egyre inkább szabályozott és ellenőrzött  ipari környezetben és a fejlesztő cégek esetében a jelentős szoftver részaránnyal rendelkező alkalmazások teljes életciklusának menedzselésére ad megoldást. Közös platformon biztosítja a különféle fejlesztési módszerekkel, pl. Agile, Waterfall, Hybrid stb. készülő alkalmazások esetében az iparáganként eltérő szabályozóknak és követelményeknek való szigorú megfelelést. A codebeamer egy agilis alkalmazás-életciklus-kezelő (ALM) megoldás elosztott fejlesztésre.  A szoftver projekt-, feladat-, követelmény-, teszt-, változás-, konfiguráció-, tudás- és dokumentumkezelést biztosít egyetlen, biztonságos környezetben. Lehetővé teszi a szoftver- és hardverfejlesztést, hogy együttműködőbb, átláthatóbb és produktívabb legyen.A projektek ütemezhetőek és átláthatóan követhetőek az elvárások és kockázatok kezelésén, a tényleges programfejlesztés és az azokat minősítő teszteken túl a teljes üzemeltetési időszak alatt is.

A codeBeamer alkalmazás-életciklus menedzselő program az igényes Alkalmazás Életciklus Követés összes eszközét egy közös platformon tartalmazza. Az integrált és egységes egészre (holisztikus) törekvő megközelítés a profi felhasználók esetében is hatékony, átlátható és eredményes munkavégzést tesz lehetővé amellett, hogy folyamatosan biztosítja a követhetőséget és így a szabályozóknak, iparági követelményeknek való szigorú megfelelést és a folyamatos és egyszerű ellenőrizhetőséget akár külsős auditor, inspektor számára is. Iparági specifikus alkalmazások, szabványok, szabályozók beépíthetősége, a termék megfelelőség ellenőrzése és a testreszabás minden szinten biztosított. Így a felhasználónál már bevezetett munkafolyamatok teljes egészében leképezhetőek. Egyedi tároló architektúrája és a teljes életciklusra kiterjedő funkciókészlete révén a CodeBeamer a legösszetettebb projektekben is biztosítja az átláthatóságot, a folyamat megjelenítését és nyomonkövethetőséget.

A Controsys Kft. elkészítette a codeBeamer GAMP 5 (Good Automation Manufacturing Practices) template-t, ami a GAMP-nak megfelelően fejlesztett munkafolyamatokra, pld. gyógyszergyári alkalmazásokra használható. Alapként ezt az űrlapot használva magas színvonalú, az ISPE (International Society for Pharmaceutical Engineering) ajánlásoknak megfelelő, minősített automatizálási és folyamatirányító rendszerek készíthetőek, telepíthetőek, valamint ezen rendszerek teljes életciklusa a felhasználó által jól követhetővé válik és a megfelelőség a teljes élettartam alatt bizonyíthatóan fenntartható.

Codebeamer ALM szoftver

 


Funkciók

Demand Management

Az ötlet felmerülése és kidolgozása.

Requirements Management

Követelmények, elvárások rendszerezése és kezelése. Az elkészült rendszer megfelelőségének bizonyítása a követelményeknek való megfelelőséggel. Import más rendszerekből (MS Office, IBM DOORS, ReqIF, JIRA).

Document management

Mindenfajta külső dokumentációs anyag nyilvántartása, hívatkozása, verziók és felhasználás követése, Dokumentumok köröztetése, jóváhagyás, publikálás.

Development Model

Fejlesztési és életciklus modellek: Waterfall, V-modell, Agile, Scrum, Hybrid, SAFe, ALM-PLM integráció. Saját templatek konfigurálása.

Risk Managment

Kockázat elemzés és csökkentés a szabványos módszerekkel, FMEA.

Change Management

Tervezett változtatások követése a felhasználói protokoll szerint.

Version Code Management

Hardver és szoftverfejlesztés: integrálható: Subversion, Git, Perforce VCS, Bitbucket verziók követése, változáskövetés és hiba kezelés, munkák és erőforrások ütemezése, követése.

Variant management

Változatok párhuzamos létrehozása és követése.

DevOps támogatás

A fejlesztés (Development) és az üzemeltetés (Operations) folyamatos követhetősége, a fejlesztői és az üzemeltetői csoportok a hagyományosnál szorosabb együttműködése,

Office support

Minden elem típusra Office (Word, Excel) és Microsoft Project export, import lehetőség.

APIs

Tetszés szerinti külső rendszerekkel integrálható REST API szolgáltatás.

Struktúra

Robosztus, egyszerű telepítés és problémamentes használat.

Támogatás

Folyamatos és átlátható a codeBeamer szoftverének a fejlesztése, a kínált támogatási rendszer megfelelő rálátást biztosít a fejlesztésre a felhasználók részére is.

 

Codebeamer ALM szoftver funkciók

Oktatás, támogatás

Magyarországon alkalmazói és oktatási támogatás is rendelkezésre áll. A felhasználó igényeire szabott codeBeamer megoldás minősíthető, bizonyítható, fejlesztés után a felhasználónál a folyamatos megfelelőség biztosítása érdekében a további módosítások letilthatóak. A saját igényekre történő beállítások a felhasználó által is elvégezhetőek, vagy megbízás alapján rövid határidővel elvégezzük azokat.

Codebeamer ALM szoftver Trusted Tool

Codebeamer ALM szoftver folyamatábra

Kapcsolódó hírek

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!