Felhasználói kihívásokból rendszer követelmények

  • Több energianem és vízfogyasztás kezelése egységes rendszerben
  • Energiafogyasztási adatok és egyéb folyamat, berendezés, HR, termelési, pénzügyi, stb. adatok összefésülésése
  • Egy rendszerben megvalósítható: Adatgyűjtés → Adattárolás → Vizualizáció →  Elemzés
  • Energiafogyasztás pénzügyi vonzatának kimutatása
  • Mindezt valós időben, bárhonnan és bármilyen eszközről elérhető platformon

 


Energiamonitoring megoldás

Az AVEVA-Controsys energiamonitoring rendszer azonosítja az energiafelhasználás javításához szükséges beavatkozási pontokat, Önnek már csak cselekednie kell. Végre itt az ideje, hogy búcsút mondjon a kézi adatgyűjtésnek, manuálisan kitöltött táblázatoknak és az energia és víz pazarlásnak!

 

Kontextus-alapú energia monitoring

Alakítson ki saját energia-monitoring adat modellt, mellyel termelési folyamatai minden lépéséről pontos energia-felhasználási adatokat kaphat! Hasonlítson össze berendezéseket, időszakokat és akár személyekre lebontott részfolyamatokat! Kezelje az elektromos áram, földgáz, gőz, víz felhasználását és CO2 kibocsájtását egységes rendszerben, akár telephelyeken átívelően. Végezzen hatékonysági számításokat termékekre bontva rugalmas vizualizációs és reporting eszközeink segítségével!

Bővebben

Az energiafogyasztás mérése ma már alapvető – az energiahatékonyság javításához azonban ennél több információra van szükség. Hogyan azonosíthatóak a nem hatékony berendezések? Mely részfolyamatoknál történik pazarlás? Mely műszakban mely berendezést érdemes használni? Ezen kérdések megválaszolásához szükséges egyetlen rendszerben tárolni és kapcsolatokat létrehozni a termelési- folyamat-, riasztási-, karbantartási-, és energiafelhasználási adatok között.

 

Ipari adatokra fejlesztett energia monitoring

Az ipari/OT szintű adatok és adatforrások céleszközt igényelnek – az üzleti adatoknál, IT szinten használt sémák és eszközök itt nem alkalmazhatóak. A dobozos AVEVA termékekre épülő és a Controsys által egyéni igényekre alkalmazott energia monitoring rendszer egy felhő-alapú szoftver megoldás. A Microsoft Azure-alapú, AVEVA által nyújtott felhő szolgáltatás garancia a kiberbiztonsági előírásoknak való teljes és folyamatos megfelelésre.

Bővebben

Az IT szinten, üzleti adatok kezelésére használt eszközök (pl. szabványos OLAP) tulajdonságai nem teszik lehetővé az iparban használt, akár másodperc részletességű idősoros adatokból valós idejű eredmények kinyerését. A számos adatforrásból – pl. SCADA, MES, manuális adatbevitel, MS Excel, felhő-alapú adatbázisok, stb.) származó adatok közötti kapcsolatok modellezése, és automatikus, valós idejű számítások végzése egyedi követelményeket támaszt az energiamonitoring rendszer elé. Az AVEVA szoftveren alapuló Controsys megoldással teljes flexibilitást kap adatai elemzésére: olyan adat-modellt hozhat létre, amely képes nem-lineáris idő szeletekkel, valós időben, párhuzamosan több idő bélyeget definiáló változóval óra/perc granularitású adatok kezelésére.

 

Vállalata minden szintjén használható energia monitoring rendszer

Egyetlen, központi, bárhonnan elérhető és bárki számára használható energia monitoring rendszer, amely a vállalat egésze számára ugyanazt a „single source of truth” információt kínálja. Rendkívül gyors implementáció és skálázhatóság: új telephelyek, gyártó berendezések és adatpontok hozzáadása, “no-code” felhasználói felületen. Vizualizáció a felhasználó preferált BI felületén (PowerBI, Tableau, stb.).

Bővebben

Az energiahatékonyság fejlesztése nem végezhető szervezeti silókban: a sikerhez szükség van a szervezet számos funkciójára, az üzemi szinttől a vállalatirányításig. Milyen rendszer képes a gépkezelőknek, a fenntarthatósági szakértőknek és a felsővezetésnek  egyaránt releváns információs bázisként szolgálni? Ennek megvalósításához olyan adat infrastruktúrára van szükség, amely átfogó, rugalmas, self-service módon alakítható, valamint a szoftver kezeléséhez szükséges ismeretek gyorsan elsajátíthatók. Az AVEVA-Controsys energiamonitoring rendszert pontosan így alakítottuk ki.

 


Energiamonitoring rendszer előnyök

Költségcsökkentés

Azonosítsa, hol takaríthat meg és hol hatékonytalan az energiafelhasználás, akár az egyes termékek-batchek szintjén

Egyenletes gyártási teljesítmény

Adjon visszajelzést dolgozóinak az egyes műszakok és gyártósorok energia-hatékonyságáról, konkrét fejlesztési javaslatokkal

Kimutatható megtérülés

Használja berendezéseit megérzések helyett tényekkel alátámasztott energiahatékonysági számítások alapján, optimalizálja beruházásait


Kérdések és Válaszok

Hardvert és szoftvert is magában foglal az energia monitoring megoldás?

Nem. Az AVEVA termékeken alapuló energia monitoring rendszer a már mért energia felhasználási és termelési adatokra épülő szoftver megoldás.

Mennyi idő az energia monitoring rendszer implementációja?

Természetesen minden egyedi applikáció esetében vannak eltérések, de általánosságban elmondható, hogy a strukturált adatok rendelkezésre állásától számítva hetekben mérhető a rendszer indulása.

Milyen hatékonyság-javulás érhető el az energia monitoring megoldással?

A végfelhasználók visszajelzései alapján minimum 5-10% javulás érhető el az éves energia felhasználásban.

Csak felhőben érhető el az energia monitoring megoldás?

Igen. A rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy a felhő-alapú adattárolásnak és vizualizációnak köszönhetően biztonságos és bárhonnan, bármilyen eszközről a szervezet minden szereplője számára hozzáférhető.

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!