Ismerje meg vállalatunkat!

Mi nem csak irányítjuk a folyamatokat; optimalizáljuk is azokat. Képzett szakértőinkkel és évtizedes tapasztalatunkkal a hátunk mögött az ipari folyamatirányítás úttörőivé váltunk. Az általunk használt és ajánlott SCADA és DCS technológiák nem csupán a legkorszerűbbek, hanem az Ön gyárának minden szükségletére skálázhatóak.

Célunk, hogy hosszútávú, win-win partneri kapcsolatokat építsünk, és megingathatatlanul álljunk megrendelőink mellett. Vevőink elégedettségét jelzi, hogy több felhasználónál hosszú évek óta dolgozunk DCS és SCADA alkalmazások fejlesztésével, beüzemelésével és igyekszünk igényeiknek biztos alapokon nyugvó, egyre korszerűbb, folyamatosan fejlődő eszközökkel megfelelni.

 

Szolgáltatásaink

A Controsys Irányítástechnikai Kft. a komplex irányítástechnikai megoldások szakértője, legyen szó akár nagybiztonságú redundáns, akár nem redundáns rendszerekről. Ügyfeleinknek teljes körű, „kulcsrakész” szolgáltatást nyújtunk: a kezdeti tervezéstől az implementáción át egészen a tesztelésig, dokumentálásig és oktatásig, így nekik csak az üzletre kell koncentrálniuk. Kivételes műszaki kompetenciánk révén nem csak az ipari és közüzemi kihívásoknak tudunk megfelelni, de az olyan speciális területeken is otthon vagyunk, mint a vegyipar, gyógyszeripar és biotechnológia.

SCADA és DCS területeken is évtizedes, 1990 óta gyűjtött tapasztalatokkal és kiemelkedő iparági partnerkapcsolatokkal rendelkezünk. Szoros együttműködési kapcsolatokat alakítottunk ki magyar, német és ír ABB irodákkal, főként vegyipari, gyógyszeripari és biotechnológiai alkalmazásokban. SCADA területén 1996 óta vagyunk a magyarországi képviselői a CitectSCADA rendszernek. Ezáltal garantáltan megbízható, hatékony és korszerű megoldásokat tudunk biztosítani minden projekt esetében.

Miért válassza a Controsys-t?

 • Tapasztalatra épülő megbízhatóság: Több évtizedes ipari tapasztalattal rendelkezünk, így biztos lehet benne, hogy bevált rendszereket alkalmazunk.
 • Felhasználói igények: Folyamatosan monitorozzuk és figyelembe vesszük az Ön igényeit, és rugalmasan igazodunk még projekt közben is.
 • Gyors és hatékony megoldások: Új műszaki kihívások esetén gyorsan és hatékonyan reagálunk, pontos megoldásokat kínálva.
 • Robosztus rendszerek: Műszakilag megfelelő, de egyszerű és robosztus megoldásokat alkalmazunk, minimális karbantartási igénnyel.
 • Minőségbiztosítás: MSZ EN ISO 9001:2015 minőségbiztosítási rendszerünk garantálja a kiváló munkavégzést.
 • Hosszú távú partnerség: Célunk az Önnel való hosszú távú, előnyös partneri kapcsolat kialakítása és fenntartása.

Együttműködések és Partnerek

Rendszerintegrátor partnereinkkel konstruktív, hosszú távú együttműködési kapcsolatokat építünk, és folyamatosan tájékoztatjuk őket a legújabb termékinnovációkról és technológiai megoldásokról.

Több mint 16 éves sikeres együttműködés fűz minket az ABB Mérnöki, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-hez. E kooperáció eredményeként számos stratégiai projektet valósítottunk meg, különösen a gyógyszeripari szektorban, emellett pedig komoly szakmai tapasztalatot szereztünk. E tapasztalatok révén rendkívül sokoldalú és integrált megoldásokat tudunk kínálni, legyen szó az ABB MOD300, Advant, vagy System 800xA elosztott folyamatirányító rendszerekről. Az alkalmazói programozási szaktudásunk átfogó jellege lehetővé teszi számunkra, hogy komplex projekteket is vállaljunk, amelyek kiterjednek több generációs DCS platformokra is.

Cégtörténet

2019

Az AVEVA Monitor&Control szoftverek kizárólagos kereskedelmi képviselete a magyar piacon.

Ide tartozik a teljes korábbi Wonderware termék portfólió.

2018

Citect SCADA kizárólagostermékképviselet folytatása az AVEVA vállalaton belül.

2017

codeBeamer alkalmazás életciklus kezelő platform képviselete a magyar piacon. ALM – Application Lifecycle Management.

A codeBeamer a német Intland GmbH terméke. Az egyre inkább szabályozott és ellenőrzött  ipari környezetben és a fejlesztő cégek esetében a jelentős szoftver részaránnyal rendelkező alkalmazások teljes életciklus menedzsmentjére megoldást adó platform. Egy termékben biztosítja a különféle fejlesztési módszerekkel, pl. Agile, Waterfall, Hybrid stb. készülő alkalmazások esetében az iparáganként eltérő szabályozóknak és követelményeknek való szigorú megfelelést. A projektek ütemezhetőek és átláthatóan követhetőek az elvárások és kockázatok kezelésén, a tényleges programfejlesztés és az azokat minősítő teszteken át a teljes üzemeltetési időszak alatt fellépő hibakezelés és változtatás kezelés is.

2016

Dream Report ipari jelentéskészítő program az Ocean Data vállalattól. Kizárólagos képviselet.

 • Jelentéskészítés hihetetlenül egyszerűen, könnyen megtanulható és használható
 • Automatikus jelentéskészítés a termelés, a vállalkozás folyamatos jobbítása érdekében
 • Ad-hoc elemzés amikor és ahol szükséges, információ bárkinek, bármikor, bárhonnan
 • Egy sor iparág specifikus jelentésforma , mely az adatokból információt állít elő
 • Bármely adatforrásból integrálni képes: a valós idejű adatokat HMI/SCADA, Historian, Enterprise programok és relációs adatbázisokba juttatja (MS SQL Server, MySQL, Oracle, MS Access…), még a CSV és Excel fájlokból is. A Dream Report több, mint 60 féle interfészt tartalmaz
2015

A német, korábban Trebing+Himstedt, ma már a Softing vállalatcsoport részeként működő cég TH Link hadver és TH Scope szoftver termékei ipari hálózatok menedzselését és diagnosztikáját végzik.

 • THLink PROFIBUS hadrver:diagnosztika és hozzáférés az üzemi eszközgazdálkodási rendszerekhez (Plant Asset Management) PROFIBUS-on
 • TH Scope program: mind a hálózat diagnosztikában, mind az eszközgazdálkodásban segít
 • TH LINK hardver család: PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP és Modbus TCP hálózatok diagnosztikája PLC-ktől függetlenül
2011

Az amerikai Red Lion cégcsoportba került a Sixnet vállalat, s ezzel a kínált portfólió is kibővült, s a teljes Red Lion termékpaletta lefedett.

 • Folyamatirányítás: érzékelők, PID szabályzók, RTU-k, I/O modulok, adatgyüjtők
 • HMI operátor panelek és megjelenítő programok (ProducTVity Station), kijelzők
 • Ipari Ethernet megoldások: a Sixnet mellett az korábbi N-TRON switchek és egyéb hálózati eszközeik, katonai kivitelű Ethernet alapú eszközök
 • Kommunikációs konverterek: média konverterek, protokoll átalakítók, soros átalakítók
2009

A német, korábban INAT(Industrial Networks for Automation Technologies), a Softing vállalatcsoport részeként működik tovább.

A cég hardver és szoftver megoldásai:

 • különálló Ethernet hálózatokat egymással, vagy TCP/IP hálózatot ISO(H1) hálózattal kell összekötni
 • átjárást kell biztosítani különféle fizikai hálózatok között
 • adatgyűjtést kell végezni a PLC program megváltoztatása nélkül
 • különféle vezérlőcsaládok (Siemens-S7/S5, Rockwel-Allen Bradley, ABB, Schneider E.-Modicon) kell, hogy egymással kommunikáljanak
 • Ethernet csatlakozóval nem rendelkezô, régi rendszereket és eszközöket az Ethernet hálózatba kell integrálni
 • PLC-távkarbantartást vagy PLC programozást kell Etherneten végezni
 • a hálózatokat és a termelési folyamatokat kell biztonságossá és optimálissá tenni.
2006

Az amerikai SIXNET cég ipari kivitelű Ethernet switch-k, telefonos modem-k, konverterek és robosztus kivitelű automatizálási eszközcsaládja (Kontroller, RTU, remote I/O, gateway, adatloggerek, IPm RTU-k, menedzselhető, nem-menedzselhető, redundáns ipari Ethernet switchek akár LINUX firmware-el) hazai képviseletét látjuk el.

2003

Softing GmbH hazai képviselete. Interfész-kártyák: PROFIBUS, CAN, CANopen, DeviceNet, Foundation Fieldbus alapú ipari buszokhoz, FF és Profibus hálózatot Ethernethez kapcsoló interfészek, Gateway-ek, OPC fejlesztői eszközök, konfigurációs, hálózat monitorozó és elemző eszközök, PROFIBUS és CANbus diagnosztikai programok.

2000

A Citect Pty cég bővülő termékkínálatát követve elkezdtük az alábbi Citect termékek kizárólagos képviseletét is:

 • AMPLA a termelés legfontosabb mutatóinak mérésére és elemzésére (KPIs: Key Performance Indicators), a termelési folyamatok üzleti szemszögből való vizsgálatára.
 • Citect Facilities épületfelügyeleti szabványokat figyelembe vevő megoldásokat, s a redundancia, tartalékolás képességét is tartalmazó program.
 • CitectSCADA termékek, mint a CitectSCADA Batch, CitectSCADA Pocket, CitectSADA Reports és CitectSCADA Scheduler.
1996

A Windows operációs rendszeren alapuló piacvezető Citect for Windows SCADA, majd CitectSCADA elnevezésű mérésadatgyüjtő, megjelenítő és vezérlő programcsomag (SCADA: Supervisory Control and Data Acquisition) magyarországi kizárólagos képviselete.

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!