AVEVA Asset Performance Management

Az AVEVA Asset Performance Management megoldásai eszközt kínálnak a vállalati eszközmenedzsment és karbantartás digitalizációjához, a kockázatalapú karbantartás megvalósításához.

AVEVA APM portóflió előnyei

Egyedülálló módon a gyártóeszközök és gyártási folyamatok teljes karbantartási ciklusát felölelő megoldást kínál egyetlen kézből: szoftverportfóliója megoldást nyújt a stratégiai tervezésre, létesítésre, üzembehelyezésre, üzemeltetésre, karbantartásra, felújításra, eszközcserére és az adott eszköz leszerelésre.

Univerzális – vállalkozását végig tudja kísérni a digitalizáció teljes folyamatán, függetlenül attól, hogy ma holt tart vagy hova szeretne eljutni.

Független – az AVEVA rendszerei szoftver és hardver függetlenek, integrálhatóak minden vezető platformmal és eszközzel.


Áttekintés

Az AVEVA APM segítségével átfogó képet kaphat eszközeiről, azok állapotáról. A piacon egyedülálló módon lefedi a karbantartás teljes spektrumát (startégia-adatgyűjtés&elemzés, napi operatív munkavégzés), és így lehetővé teszi a költségek, kockázatok és a teljesítményt optimalizálását.


AVEVA_APM_portfolio

1. Karbantartási stratégia felállítása és bevezetése – az üzleti céloknak és eszközök kritikusságának megfelelően megalkothatja karbantartási és eszközkezelési stratégiáját, megválaszthatja az egyensúlyi pontot a költségek, rizikók és teljesítmény között. Optimalizált, kockázat alapú karbantartási stratégiát lehet az AVEVA APM programjaival készíteni. Az Asset Strategy Library modullal egy olyan információs könyvtár áll rendelkezésre, ami az elmúlt 20 évben gyűjtött, iparban használatos eszközökhöz tartalmaz a karbantartásra, meghibásodási okokra vonatkozó ajánlásokat és gyakorlatokat.

2. Az eszközökről és folyamatokról gyűjtött adatok elemzése – dobozosan elérhető MI megoldások segítségével kondíció vagy kockázat alalpú logikák alapján felügyelheti berendezései állapotát. Képes a kulcsfontosságú berendezések potenciális meghibásodásait hetekkel, hónapokkal előre jelezni. A rendszer folyamatosan értékeli a berendezések pillanatnyi állapotát és működését és a mesterséges intelligencia segítségével historikus adatok alapján felépített üzemelési profilokkal összehasonlítva képes az egészséges üzemállapottól való eltéréseket detektálni. Ezek az eltérések későbbi meghibásodások korai jelei lehetnek, melyeket időben azonosítva a berendezések váratlan meghibásodása elkerülhető, várható élettartamuk előre jelezhető. Az AVEVA APM megoldásainak kiemelt tulajdonságai a gyors implementáció, könnyű skálázhatóság, és hogy használatához nincs szükség data scientist segítségére.

3. Napi operatív karbantartói tevékenység digitális alapokra helyezve: digitalizálja, sztenderdizálja és optimalizálja karbantartási feladatait .A távoli eszközök papír alapú leolvasását felváltja a megoldás, a kezelő által a mobil eszközön rögzített értéket időbéllyeggel ellátva adatbázisba juttatja, így az információ azonnal elérhetővé válik a központi irányítóhelységben lévő mérnökök számára is. A helyszíni karbantartó egy helyszínrajz alapján az eszköz könnyű beazonosítását követően ott helyben kaphat információt az eszközzel kapcsolatos aktuális teendőkről, hozzáférhet az eszközhöz tartozó historikus adatokhoz, trendekhez. Az AVEVA APM karbantartási szoftver megoldásaival segítséget nyújt a nyugdíjba vonuló és a céget elhagyó munkaerő tudásának átörökítésében.  Az új munkaerő a szoftverben már rögzített, legjobb gyakorlatokon (gyűjtött Best practise-ek) alapuló protokollok szerint könnyebben és gyorsabban betanítható, időt és költséget megtakarítva, kockázatot csökkentve.


Az AVEVA APM portfolio lehetővé teszi:

Digitális eszközmenedzsment – az AVEVA APM megoldásaival képessé válik a megfelelő karbantartási stratégia megalkotására, vizualizálására, (predictive) elemzésére, tervezésére és végrehajtására.

Költségek optimalizálása a megfelelő stratégia szerint – Az üzleti célok és az eszközök kritikusságának ismeretében optimalizálhatja karbantartási költségeit.

Dobozos MI megoldás – Dobozosan elérhető MI megoldás segítségével hetekkel, hónapokkal előre jelezhetőek a legkritikusabb berendezések megjibásodásai


Előnyök

Azon ügyfelek, akik az AVEVE APM megoldásait használják, az alábbi előnyöket érték el:

  • Kevesebb előre nem tervezett állásidő
  • Meghibásodások számának csökkenése
  • Karbantartási költségek csökkenése

A Verdantix 2020-ban az AVEVA APM portfólióját választotta a vezető Asset Performance Management megoldásnak a piacon.

 


AVEVA_APM_Elonyok
AVEVA Asset Performance Manager

Kapcsolódó hírek

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!