OI Szerverek

A különféle termelési eszközök csatlakoztatásának egyre növekvő igényével az AVEVA (korábbi Wonderware) Device Integration megoldások minden igényt kielégítő közös platformot biztosítanak, legyszerűsítve a konfigurációt, felgyorsítva a fejlesztést/üzembehelyezést és minimalizálva a karbantartást.

AVEVA Device Integration megoldás

A termelés/létesítmény eszközeivel való kommunikációs kapcsolat kulcsfontosságú a valós idejű információ menedzsmentben. Az AVEVA driverkészlete a lehető legszélesebb kommunikációs lehetőségeket nyújtja. Több mint 100, interfészek fejlesztésével foglalkozó partnerrel együttműködve a csatlakoztatási lehetőségek legnagyobb választékát kínálja több száz vezérlőrendszerhez, például PLC-khez, RTU-khoz, DCS-ekhez, áramlásmérőkhöz, mérlegekhez, mérőeszközökhöz, vonalkód-leolvasókhoz és egyéb hardver eszközökhöz.

Főbb előnyök:

  • Az alkalmazáshoz tartozó kódrendszer elválasztása az eszköz kommunikációjától – így mindkettő könnyen kezelhető és frissíthető
  • Vesz egy nem intelligens eszközt, és intelligenciát ad neki, amivel bevonhatóvá és menedzselhetővé válik az eszköz egy komplex, elosztott rendszerben
  • Lehetővé teszi, hogy ugyanazon alkalmazáson belül a különféle kommunikációk és eszközök különféle nevet kapjanak, megengedi ezetk újrafelhaszunálását bármely gépen, gyártósoron
  • Az OPC szabványok támogatása

Főbb jellemzők

  • Egy új alkalamzás esetén a PLC/DCS/RTU címek futás közben, automatikusan felvételre kerülnek
  • A létrehozott űrlapok, template-ek bármely PLC/DCS/RTU  gyártó nevesítési rendszerével használható
  • Közös SCADA és HMI alkalmazások hozhatók létre különféle PLC/DCS/RTU  esetében

Kapcsolódó hírek

Citect SCADA illesztő programok

Az illesztőprogramok lehetővé teszik a Citect SCADA számára a SCADA rendszer PLC, DCS, RTU. stb. eszközeivel való kommunikációt. A Citect SCADA minden kommunikációs beállításához az illesztőprogramokban kell megvalósítani a kommunikációs protokollt és az adatátvitelt. Ez gyakran két különálló illesztőprogramot jelent, de egyes esetekben mindkettőt egyetlen illesztőprogrammá kombinálják – board szintű illesztőprogramnak hívják. A Citect SCADA az adatforrások irányából több mint 140 eszközmeghajtóval érhető el, amelyek lehetővé teszik a kommunikációt sokféle gyártási eszközzel, többféle kommunikációs típuson keresztül. Ide tartoznak az általános illesztőprogramok, amelyek támogatják az ipari szabvány protokollokat, például az OPC és a Modbus. Az illesztőprogramot, amelynek kommunikálnia kell egy adott eszközzel, a következő határozza meg: maga a készülék a kommunikációs protokoll, amelyet az eszköz támogat az eszköz és a Citect SCADA I / O szerver közötti összeköttetéshez használt kommunikációs csatorna. Egy adott eszköz hozzáadásához a Citect SCADA projekthez meg kell határoznia a támogatásához szükséges illesztőprogramot. Ha az adott illesztőprogram nincs telepítve a Citect SCADA jelenlegi verziójához, akkor meg kell szereznie az illesztőprogram-csomagot, és külön kell telepítenie.

Citect SCADA illesztő programok

Megjegyzés: A „meghajtó” szót gyakran használják, amikor a kommunikációra utalnak. Az illesztőprogram egy olyan összetevő szoftver, amely végrehajtja a protokollt vagy az átvitelt (vagy mindkettőt). Az illesztőprogramok modulárisak, így az új illesztőprogramok könnyen beépíthetők a meglévő rendszerekbe.

A használni kívánt illesztőprogram meghatározása

Az eszköznek a Citect SCADA-hoz történő csatlakoztatásához először meg kell határoznia, mely illesztőprogram szükséges a kommunikáció támogatásához az I / O szerverrel. A legtöbb esetben az alábbi módszerek egyikét használhatja: egy natív illesztőprogram, amelyet kifejezetten az eszközhöz terveztek egy általános illesztőprogram, elérhető olyan eszközök számára, amelyek támogatják az ipari szabvány protokollokat, például a Modbus vagy a DNP egy OPC szerver, amelynek kommunikációja harmadik fél alkalmazásán keresztül zajlik. 

Ha az eszköz nem szerepel a natív illesztőprogramok listán, akkor mérlegelje az eszköz kommunikációs képességeit, hogy támogatja-e az ipari szabványú protokollokat, mint például a Modbus, DNP, COMLI vagy SNMP. Ebben az esetben a Citect SCADA egyik általános illesztőprogramját használhatja, amely támogatja ezeket a szabványokat. Ehhez hasonlóan az OPC segítségével eszköz csatlakoztatható a Citect SCADA-hoz, azonban ehhez harmadik fél alkalmazásának megvásárlásához van szükség az OPC-kiszolgáló létrehozásához. Ha ezt a megközelítést használja, akkor használja a csatlakoztatni kívánt eszköz gyártója által javasolt OPC szerver alkalmazást. Ha ezek az opciók nem nyújtanak megfelelő megoldást, vegye fel a kapcsolatot a termék műszaki támogatásával.

Megjegyzés: Az illesztőprogram-frissítésekkel és az új illesztőprogram-kiadásokkal kapcsolatos információk az AVEVA Tudás- és támogatási központban találhatók itt.

Illesztőprogram-csomag (Driver pack) telepítése

Ha a szükséges illesztőprogram új vagy nemrégiben frissült, akkor lehet, hogy nem szerepel a Citect SCADA jelenlegi verziójával telepített programok között. Ebben az esetben be kell szereznie az illesztőprogram-csomagot, és külön kell telepítenie.

Megjegyzés: Az illesztőprogram-frissítésekkel és az új illesztőprogram-kiadásokkal kapcsolatos információk az AVEVA Tudás- és támogatási központban találhatók a Csatlakozási csomóponton.

Kapcsolódó hírek

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!