AVEVA Reports for Operations: az ipari felhasználóknak készült jelentéskészítő szoftver

 

Piacvezető megoldás ipari, termelési folyamatok riportolására

InTouch HMI, Citect SCADA, System Platform integráció

Az üzleti intelligenciának ma már mindinkább része a professzionális riportkészítő rendszer. Az olyan business intelligence (BI) programok, mint pld. a Microsoft Excel, Microsoft SQL Server Reporting Services, vagy SAP Crystal Reports nem igazán értik a SCADA programok által gyűjtött és tárolt adatokat, és nem feltétlen látják ezen ipari-termelési adatok elemzésével, analitikájával kapcsolatos teendőket. A legfrissebb technologiai megoldásokat felhasználva az AVEVA Reports ( Dream Report) több, mint 60 felé driveren keresztül képes kapcsolódni ipari, automatizálási rendszerekhez és berendezésekhez (épületekben és termelő egységekben). Ezzel elérhetővé vállnak olyan termelés közeli információk, amik elengedhetetlenek az üzleti döntéshozatalban, és fontos szerepük lehet az eredményesség növelésében. A riportkészítő összegyűjti és archiválja a real-time információkat, hozzáfér az archivált adatokhoz és adatbázisokhoz, amik alapján professzionális riportokat generál ütemzett módon, esemény alapon, vagy manuálisan, majd publikálja, azaz megosztja, elérhetővé teszi az erre jogosultak számára. Az  AVEVA Reports (Dream Report)  jelentéskészítőbe integrált biztonságos web portálon keresztül az internet és intranet felhasználók komplex riport menedzselő felületet kapnak. Ezzel könnyen és gyorsan képesek a jelentésekhez hozzáférni, új riportot és web-alapú dinamikus dashboard-ot, vezetői irányítópultot készíteni, mutatókat, KPI-t, kiegyensúlyozott mutatószámrendszereket (Balanced Scorecard) számítani. A program intuitív és könnyen kezelhető felhasználói felülete gyors projekt fejlesztést és karbantartást biztosít. Egyetlen kódsor nélkül végezhető a riport űrlapok fejlesztése.

A közvetlenül jelentés készítési célra fejlesztett programcsomag a felhasználó által rendszeresített, saját formai igényeinek megfelelő jelentéseket generál akár egyidőben többféle adatforrásból történő lekérdezéssel. Másrészt, és ez a fontosabb, a jelentések a SCADA rendszertől függetlenül készíthetőek, próbálhatóak és fejleszthetőek, ami a már minősített SCADA alkalmazás esetében nagyon nagy előny. Tapasztalatunk szerint a jelentések készítését a fejlesztések során mellékes és másodrendű feladatként kezelik. A végeredményként a döntéshozatal elé kerülő dokumentumok nem minősíthető, több eszköz alkalmi összeintegrálása során, nagyon sérülékeny módon megvalósuló és rövid életű módszerekkel készülnek és bizonytalan eredményt adnak. Ennek a problémakörnek a professzionális megoldását jelenti az AVEVA Reports (Dream Report), amivel azonnal megfelelő eredmény érhető el és a SCADA rendszert nem ismerő felhasználó is rugalmasan képes dolgozni a mindenkori igények szerint. Az AVEVA Reports (Dream Report) jelentés készítő szoftvercsomaggal a felhasználó összes folyamatirányító és ipari célú rendszeréhez illeszthető és azokkal használható. Egyidejűleg olyan riportok is készíthetőek amelyek több rendszer adatait integrálják egyetlen jelentésben.

Beépített user-managment képességével (a felhasználók nyilvántartási rendszerével, ami lehet projekt alapú vagy a Windows user management-el integrált), valamint egyedi riport verziókövető képessége révén az AVEVA Reports (Dream Report) a gyógyszergyári és biotechnologiai folyamatokhoz is jól illeszkedik, valamint az FDA 21 CFR Part 11 elvárásoknak megfelelő jelentéskészítést tesz lehetővé. Eszközkészletével hozzásegít az alábbi feladatok megoldásához: elektronikus aláírás, audit trail, redundancia, SPC:sztatisztikai folyamat szabályozás, batch folyamatok elektronikus úton rögzítése,…

Támogatja oldal és riport template ek, űrlapok előállítását és az elkészültek zárolását . Ez ideális megoldás rendszerintegrátorok és OEM számára, akik projektjeikben sokszor egy kész riport-garnitúrát kell átadjanak vevőiknek például olyan szabályozott iparágakban, mint a víz-szennyvíz, energiaelosztás, vagy épület-objek tum felügyelet.

Az AVEVA Reports (Dream Report) eszközkészlete web-formok használatát is lehetővé teszi, mellyel web-alapú, dinamikus és interaktív jelentéskészítő alkalmazások készíthetőek. A felhasználó által menedzselt navigáció alapján a „drill-down” (menüben lefelé haladás) képessége is a program része.

AVEVA Reports for Operations: az ipari felhasználóknak készült jelentéskészítő szoftver

Data Collection

A Dream Report robosztus kommunikációs felülettel rendelkezik a valós és tárolt adatok, vészlejzések gyűjtésére. OPC, OLE és ODBC standard felületeken kapcsolódik a legkülönfélébb adatforrásokhoz. A SCADA, DCS és RTU-rendszerekben keletkezett tárolt/hisztórkus adatokat is eléri egyedi drivereivel. Közvetlen hozzáférés 50+ ipari adatforráshoz (PLC-k, SCADA-k, MODBUS TCP, OPC,..)

Data Logging

A Dream Report-ba integrált tároló modul megbízhatóan loggolja az üzemi, termelési/energiafelhasználási,…adatokat bármely standard adatbázisban, mint például az SQL Server, Oracle, MySQL, Access-ben. A program ezen képessége miatt nemcsak egy riportkészítő eszköznek kell őt tekinteni, hanem a termelési adatok vállalati ERP rendszerekbe integrálásának ideális eszközeként is számolni lehet vele.

Data Extraction & Analysis

A Dream Report tartalmaz egy felhasználóbarát objektum könyvtárat, amelynek segítségével a statisztikai- és adatelemzési feladatok eszközkészlete nagymértékben kibővül: oszlop-kördiagramok, táblázatok, és több mini-alkalmazás (widget) áll rendelkezésre.

Report Design

A Dream Report Studio egy intuitív grafikus szerkesztői felület, mellyel a legkorszerűbb jelentések és űrlapok állíthatók elő. Táblázatos és grafikus riportok gyors definiálása programozás nélkül.

Report Generation & Distribution

A Dream Report-al mind automatikusan, mind manuálisan generálhatók a riportok. Az automatikusan elkészült jelentések mind eseményalapon, mind időalapon tervezetten előállnak. A kész jelentéseket lehet automatikusan kinyomtatni, email-en elküldeni, tárolni vagy épp publikálni a weben.

Jelentéskészítés hihetetlenül egyszerűen, könnyen megtanulható és használható

  • Automatikus jelentéskészítés a termelés, a vállalkozás folyamatos jobbítása érdekében
  • Ad-hoc elemzés amikor és ahol szükséges, információ bárkinek, bármikor, bárhonnan
  • Egy sor iparág specifikus jelentésforma , mely az adatokból információt állít elő
  • Bármely adatforrásból integrálni képes: a valós idejű adatokat HMI/SCADA, Historian, Enterprise programok és relációs adatbázisokba juttatja (MS SQL Server, MySQL, Oracle, MS Access…), még a CSV és Excel fájlokból is. Az AVEVA Reports (Dream Report) több, mint 60 féle interfészt menedzsel

AVEVA Reports for Operations egyszerűen és könnyen megtanulható, használható

CitectSCADA-ba és Citect Historian-be integrálva

AVEVA Reports for Operations CitectSCADA-ba és Citect Historian-be integrálható

 

AVEVA Reports for Operations

Kapcsolódó hírek

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!