AVEVA Mobile Operator

Az AVEVA Mobile Operator szoftvert bármely standard mobil eszközön használva digitalizálhatja karbantartási tevékenységét és javíthatja működése hatékonyságát. Lehetővé teszi a távoli, a központból online nem elérhető műszerek értékeinek digitális beolvasását és adatbázisba rögzítését.

Lehetővé teszi a távoli, a központból online nem elérhető műszerek értékeinek digitális beolvasását és adatbázisba rögzítését. Költséges vezetékes kapcsolat kiépítése helyett a Mobile Operator segítségével online, tetszőleges számú terepi mérés adatait rögzítheti  a központban lévő, az eszközök és az egész rendszer karbantartásáért felelős mérnökök adatbázisába.

A  helyszínen kaphat információt az eszközzel kapcsolatos aktuális teendőkről, hozzáférhet az eszköz historikus adataihoz, trend értékeihez, melyek alapján azonnali, megalapozott döntéseket hozhat.

Az AVEVA Mobile Operator óriási segítséget nyújt a nyugdíjba vonuló és a céget elhagyó munkaerő tudásának átörökítésében. Az új munkaerő a szoftverben már rögzített, best practice-eken alapuló protokollok szerint könnyebben és gyorsabban betanítható.

Piacvezető döntéstámogató rendszer, a munkaerő gazdálkodás hasznos eszköze

 

AVEVA Mobile Operator szoftver egy piacvezető döntéstámogató rendszer

Az AVEVA Mobile Operator segítségével:

 • Csökkenthetjük a berendezések állásidejét
 • Garantálhatjuk, hogy a dolgozók feladataikat mindig a törvényi és biztonsági előírásoknak megfelelően végezzék el
 • Biztosíthatjuk, hogy a munkaegészségügyi és -biztonsági ellenőrzések menetrend szerint megtörténjenek
 • Mérsékelhetjük a nyugdíjba vonulás, vagy az elvándorlás miatti tudásvesztés mértékét
 • A távolról nem elérhető berendezések és műszerek láthatóvá válnak

A Mobile Operator szoftver egyszerű kérdés-válasz lépésekkel vezeti végig a dolgozókat a folyamatokon, ezzel biztosítva, hogy nem marad el egy fontos lépés sem. Ha a valamilyen potenciális incidenst fedeznek fel, akkor további előre definiált utasításokkal lehet segíteni a dolgozót, hogy a helyzetet megfelelően tudják kezelni.

Tekintse meg demó videónkat ezen a linken!

A Mobile Operator lehetővé teszi:

 • Munkaerő digitalizálását
 • Állásidő csökkentését
 • Hatékonyság növelését a konzekvens, sztenderdizált feladat végreahjtásnak köszönhetően
 • Potenciálisan kritikus üzemhibák elkerülését
 • A nyugdíjba vonuló vagy elvándorló munkaerő tudásának és tapasztalatának átadását, a törzsi tudás rögzítését
 • Ismétlődő és rutin feladatok, ellenőrzések sztenderdizálását

A Mobile Operator legfontosabb funkciói: 

AVEVA Mobile Operator szoftver legfontosabb funkciói

 • Az elvégzett feladatok ellenőrizhetővé és jóváhagyjatóvá válnak
 • A távolról nem elérhető eszközök költséghatékonyan leolvashatóvá válnak, a leolvasott értékek időbélyegzett módon rögzíthetőek
 • Offline működés – Ha nincs aktív internet vagy hálózati kapcsolat, a Mobile Operator az eszközön akkor is tárolja a rögzített adatokat és amint létrejön a hálózati kapcsolat, elküldi azokat az SQL adatbázisba,
  legyen az adat, kép vagy videó
 • Komplex munkafolyamatokat, kondíció alapú döntési pontokat, döntési fákat lehet létrehozni
 • Könnyen használható UI munkafolyamatok létrehozáshoz és beosztásához
 • Útmutatók, adatlapok, releváns dokumentumokat lehet a feladatokhoz csatolni,
  melyeket akár offline elérnek a dolgozók
 • A Mobile Operator gyártó-független módon más CMMS rendszerekbe integrálható
  (lehetőségük van akár automatikus munkautasítás létrehozásra)
 • A leolvasott értékek trenden ábrázolhatóak
 • A Mobile Operator könnyen integrálható Historian és más adattároló rendszerekkel, így a gyűjtött adatok megoszthatóak az eszköz állapotáért felelős mérnökökkel, alkalmazásokkal

Összefoglalva, remek eszköz a mobil munkatársak számára az információ és tudás terepi rögzítésére és megosztására.

A Mobile Operator asztali és mobil kliensek

AVEVA Mobile Operator szoftver asztali és mobil kliensek

Az asztali klienseket magába foglaló SW csomag a Managemeng Center (MC). Ennek az asztali SW csomagnak első eleme a Procedure Builder, melyben programozói tapasztalat nélkül is, egyszerű “drag and drop” módon munkafolyamatokat lehet létrehozni. Az így létrehozott, kérdés-válasz lépésekből álló feladatokat dolgozóknak a mobil eszközön meghatározott sorrendben kell végrehajtaniuk, legyen szó akár karbantartási vagy ellenőrzési feladatokról. 

A Schedule Manager egy fejlett munkaszerzvező alkalmazás, melyben egy naptári nézetben lehetőség van a különböző feladatok ütemezésére és a munkaterhelés dolgozók közti megfelelő elosztására. 

Az Auditor Plus-ban lehetőség van a gyűjtött adatok felülvizsgálatára, elemzésére vagy jóváhagyási lépések beépítésére, hogy az emberi hibákat kiszűrjük vagy valamilyen lehetséges incidens esetén eszkalálni tudjuk a találtakat. A mérnököknek lehetőségük van trendeket ábrázolni, a mérési pontokhoz csatolt media fájlokat vagy megjegyzéseket megtekinteni.

Az SSRS Reports segítségével konfigurálható riportokat lehet létrehozni és előre definiált módon, email-be vagy file-ba exportálva másokkal megosztani. 

A mobil kliensben, a Mobile Operator APP-ban kerülnek végrehajtásra a különböző feladatok, itt kerülnek rögzítésre a szükséges információk a terepi dolgozók által. A mobil alkalmazás egy böngésző-szerű interfészt kínál a felhasználók számára és egyszerű kérdés-válasz lépésekkel vezeti őket végig a feladatokon.  Az alkalmazás kompatibilis számos ipari szintű marokeszközzel, továbbá iOS, Android vagy Windows 10 operációs rendszert futtató okoseszközzel.

 

AVEVA Mobile Operator szoftver mobil operator app

Perifériás eszközök

A Mobile Operator-hoz tartozik egy Peripherial Bluetooth SDK (Software Development Kit), aminek segítségével számos perifériás eszközt integrálni lehet Bluetooth-on keresztül a szotfverbe, legyen akár szó kézi vonalkód és RFID vagy NFC olvasóról, rezgésmérőről, infravörös termométerről, ultrahangos mérőműszerekről, stb.

AVEVA Mobile Operator szoftver perifériás eszközök

További Mobile Operator funkciók

 • Hisztorizált adatok megjelenítése, trend ábrázolása, mérési pontokhoz további jegyzetek csatolása, hogy a mérési eredmény kontextusba helyezhető legyen
 • Szabad szavas vagy sablon üzenetek küldése
 • Media fájlok (kép, video vagy hangüzenet) csatolása és küldése, képekre kézi jegyzet készítése
 • Kézi aláírás (és hozzá tartozó időbélyeg) rögzítése
 • Gyűjtött értékekhez dinamikus határérték beállítás. A határértékek akár 3rd party rendszerből is importálhatóak

Összefoglalva:

A Mobile Operator egy Enterprise szintű megoldás, egyetlen telepítéssel képes kezelni több nyelvet, időzónát és földrajzi lokációt. A kommunikáció titkosított módon történik. Az autentikáció képes kezelni az Active Directory-t, ezzel nagyban csökkentve az IT erőforrás igényeket. A licencekhez konfigurálható időablakok tartoznak, beállítható, hogy a licencek csak abban a műszakban legyen aktívak, amikor azokra szükség van. Ennek köszönhetően optimalizálható a szükséges licencek mennyisége.

Kapcsolódó hírek

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!