Batch Management (inBatch)

Rugalmas batch kezelés – az eszközkihasználás és az üzemi kihozatal maximalizálása

Az inBatch Batch Management szoftver hatékonyan kezeli a feldolgozóiparban – elsősorban a gyógyszeriparban, vegyiparban valamint az élelmiszeriparban – található rugalmas, kötegelt műveleteket. Az ISA-88 szabvány betartásával útmutatást és áttekintést nyújt mind a receptkezelésben, mind a batch végrehajtásban. A Batch Management szoftver együttműködik az üzemi vezérlő rendszerekkel, felhasználói felületet nyújt a kezelők számára, és a batch tevékenységeket, az anyagfogyasztást és a termelési adatokat hisztorikus adatbázisba irányítja, teljes elektronikus batch naplót (Electronic Batch Record, EBR) létrehozva.

A Batch Management szoftver segít a gyártóknak a hozam javításában a jobb termékminőség és működési hatékonyság révén. A batch folyamatok automatizálása következetes minőséget biztosít a recept specifikációkban, maximalizálja az eszközkihasználást, elősegíti a papír nyilvántartások megszűntetését és csökkenti a batch kiadási ciklusokat.

A vezérlőrendszer semleges Batch management rendszer lehetővé teszi a receptek és a batchek kezelésének az egész vállalatot átölelő szabványosítását. Ez korszerűsíti az új termék bevezetési folyamatot (NPI) és elősegíti, hogy a gyár nagyobb rugalmassággal reagáljon a változó piaci igényekre.

Üzleti előnyök

  • 20% termelékenység növekedés
  • 30% minőségjavulás
  • 20% berendezés kihasználtság (OEE) növekedés
  • 40% mérnöki költség csökkentés

Batch Management jellemzői

A Batch Management szoftver a receptek végrehajtásának kezelését, valamint az összes batch végrehajtási adat automatikus rögzítését és tárolását biztosítja. Összekapcsolja a batch végrehajtást a teljes termék származás- és anyag nyomkövetéssel. A vezérlőrendszer semleges szoftver képessé teszi a technológusokat, hogy módszeresen és biztonságosan készítsenek és módosítsanak recepteket anélkül, hogy bármiféle szaktudással rendelkeznének a vezérlőrendszerben.

Batch Management

A Batch Management kiszolgáló tárolja a folyamatmodellt, az anyagok részleteit és a receptekkel kapcsolatos információkat; koordinálja az egyidejű batch végrehajtást az összekapcsolt berendezések között és lehetővé teszi a kezelői beavatkozást. A batch végrehajtást akár közvetlenül egy vezérlőrendszerhez történő kapcsolódással, akár a System Platform integrációjával kezeli. Egyetlen batch adatbázis több szerver között is megosztható.

Átvitel kezelés

A Batch Management egyedülálló folyamat képesség modellt kínál, amely túlmutat az ISA-88-on azzal, hogy kapcsolatokkal bővíti a berendezés modellt és kezeli az átviteli fázisokat. Ez megkönnyíti a folyamat modellezését és fokozza a batch kezelési képességeket. Lehetővé teszi a batch motor számára a rugalmas termékútvonalak kezelését, lehetővé téve a többtermékes és a többfolyamos batch végrehajtást megosztott berendezéseken, miközben az összes anyag mozgást részletes anyagkövetési naplóval dokumentálja.

Vezérlőrendszer semleges

A vezérlőrendszer semleges batch kezelő szoftver bármilyen vezérlőrendszerrel vagy üzemi berendezéssel valós idejű kommunikációs összeköttetést biztosít az eszközintegrációs szervereken keresztül.

Mindazonáltal a maximális potenciált és bővíthetőséget akkor nyújtja, ha a System Platformmal együtt használják. A kötegelt kezelőszoftver objektumsablonokat biztosít a berendezésekhez, kapcsolatokhoz, szegmensekhez és fázisokhoz. Van egy modellimportáló segédprogram is, amely automatikusan elkészíti és szinkronizálja az InBatch folyamatmodelljét a System Platform üzemi modelljével, így a batch végrehajtási információkat közvetlenül elérhetővé teszi a Historian, a MES, a Workflow Management és más alkalmazások számára.

Előírásoknak való megfelelés

Az átfogó képességek megkönnyítik az olyan batch kezelő rendszerek, alkalmazások és megoldások tervezését és megvalósítását, amelyek megfelelnek az olyan előírásoknak, mint az FDA 21 CFR Part 11 és az Eudralex Vol.4 11. melléklet. A tételek sorrendjének, valamint a „készítette” és a „ellenőrizte” mezők érvényesítése elektronikus aláírást ad a batch naplóhoz. A beépített biztonsági és anyagkezelési képességek (ideértve az anyagfogyasztást, a szállítást és a készlet szintjét) hozzájárulnak a részletes elektronikus batch napló (EBR) kialakításához, amely megfelel a gyártásban használt számítógépes rendszerek szabályozási követelményeinek.

 

Kapcsolódó hírek

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!