Ipari üzemeltetési adat-infrastruktúra az IT és OT rendszerek metszetében

Az AVEVA PI (korábbi nevén OSIsoft PI) a világ vezető ipari adat-infrastruktúra megoldása, amelybe üzemi vezetők éppúgy bizalmukat helyezik, mint a vállalati Chief Information Officer. Segítségével olyan komplex és egyedi információs rendszereket építhet fel és üzemeltethet, amelyek valós időben gyűjtenek, rendszereznek, tárolnak, továbbítanak masszív mennyiségű adatot a terepi szinttől (edge) akár a felhőig, elősegítve a kollaborációt és a digitális transzformációt az iparban. Kifejezetten ipari célú felhasználásra fejlesztették, legfőbb prioritásként kezelve a gyors rendszer kialakítást és pénzügyi megtérülést (ROI). A PI a vállalat minden szintjén a “single source of truth” (“egyetlen igazság”) forrásaként funkcionál, self-service vizualizációs és analitikai felületekkel támogatva a gyors döntéshozatalt.

Mi az AVEVA PI rendszer?

Az AVEVA PI termékcsalád megoldást nyújt az ipari adatok gyűjtésére, gazdagítására, vizualizációjára, elemzésére és integárciójára a vállalat számos adatforrásával, a terepi szinten, az üzemben és a felhőben.

  • “No-code”, flexibilis felhasználói felület
  • Dobozos szoftver megoldás, testre szabott alkalmazási lehetőségekkel
  • Vállalati IT és kiberbiztonsági előírásokkal teljes és folyamatos összhangban

A végfelhasználók az AVEVA PI segítségével masszív mennyiségű, kontextusba helyezett adatot képesek bármilyen felhatalmazott vállalati belső vagy külső személy vagy alkalmazás számára továbbítani, elősegítve a valós-idejű döntéshozatalt és a mély analitikai elemzést.

 

AVEVA PI rendszer – hybrid architektúra

Adatgyűjtés

Gyűjtse adatait valós időben bármely eszközről – elöregedett, egyedileg gyártott, távoli, mobil és IIoT eszközeit egyaránt bekapcsolhatja a vállalati adat infrastruktúrába az AVEVA PI megoldásaival, helyszíntől és adatformátumtól függetlenül.

Adattárolás

Tároljon évtizedek alatt gyűjtött adatmennyiséget másodpercnél rövidebb időbélyeggel – az AVEVA PI azonnali, folyamatos hozzáférést biztosít múltbeli, valós idejű és prediktált adataihoz, mely lehetővé teszi a kritikus folyamatok zavartalan működését és folyamatos betekintést nyújt az üzleti és üzemi működésbe.

Kontextusba illesztés és elemzés

Hasznosítsa a modern üzleti intelligencia minden eszközét üzleti és üzemi adatai elemzésekor, valós időben, egyetlen integrált rendszerben – a nyers adatok kontextusba helyezése meta adatok és deszkriptív kategóriák hozzáadásával, az üzemeltetési és reporting céloknak megfelelő adat hierarchia kialakításával, az egyszerű számításoktól az advanced analitikai funkciókon keresztül a beépített elemzési eszközök segítségével.

Vizualizáció és beavatkozás

Személyre szabott vizualizációk és riportok készítése a leghatékonyabb beavatkozás érdekében – az AVEVA PI segítségével a hibák azonnali észlelése és elhárítása, gép-leállások és események elemzése, mintázatok és legjobb gyakorlatok felfedezése gyorsan kivitelezhető a vállalat bármely berendezésének, részegységének szintjén.

Integárció, adat-megosztás, agilitás

Továbbítsa megbízható, elemzésre előkészített üzemeltetési adatait bármely alkalmazás vagy érintett számára – Adatai néhány lépésben elérhetővé válnak a felhőben analitikai vagy gépi tanulási szolgáltatások és az Ön által kollaborációra hívott adat-elemzők, partnerek és szolgáltatók számára szervezetén belül és kívül, biztonságosan.

AVEVA PI Data Infrastructure

Férjen hozzá szinte a teljes PI termékportfólióhoz egy skálázható, integrált, hybrid edge-to-cloud adatstruktúrában, egyetlen licensz részeként

Az eddigi legfelhasználóbarátabb PI termékcsomag, amely folyamatosan leköveti vállalata igényeit. Az előfizetéses Flex konstrukcióban csak azért fizet a felhasználó, amit ténylegesen használ – nincs kockázat, nincs elsüllyedt beruházási költség. Mindig a legfrissebb termék verziók, folyamatos műszaki támogatás, valamint technológiai, pénzügyi és architektúrára kiterjedő rugalmasság. Ez az AVEVA PI Data Infrastructure.

AVEVA PI Server

Folyamat hisztorizálás, adattárolás, normalizálás, jelentéstétel és az analitikai igények kiszolgálása – a PI Server az AVEVA PI rendszer magja

Adattárolás akár évtizedekre visszamenőleg, megtartva a historikus adatok eredeti tulajdonságait, kompromisszumok nélkül. Intuitív adatkezelési eszközök a vállalat összes résztvevője számára. Tudja adatait biztonságban akár kritikus iparágakban is, köszönhetően az end-to-end kiberbiztonsági megoldásoknak, a folyamatos rendelkezésre állásnak és az integrált data audit eszközöknek.

AVEVA Edge Data Store

Gyűjtse, tárolja és továbbítsa ipari adatait terepi eszközeiről a felhőbe helyszíni állomány és humán felügyelet nélkül, akár szélsőséges fizikai környezetben

Az AVEVA Edge Data Store kedvező árú és nagy ellenálló képességű fizikai eszközökkel párosítva képessé teszi távoli, ember számára nehezen hozzáférhető berendezéseiről származó adatai hasznosítására. A szélsőséges fizikai környezet és az előre nem tervezhető elektromos áram kimaradások által nehezített körülmények ellenére férjen hozzá adataihoz valós időben, a felhóben, egy központi tárhelyen.

AVEVA PI Vision

Self-service adatvizualizációs megoldás a valós idejű, kontextusba helyezett ipari adatokra optimalizálva – elérhető bárhol, bármilyen eszközről

Az AVEVA PI Vision egyaránt támogatja a gyors operatív döntéshozatalt és az átfogó felsővezetői kérdések megválaszolását, mindezt a PI rendszerből származó információk biztonságos megosztásával. Dinamikus adatvizualizációi a reszponzív megjelenítésnek köszönhetően bármilyen eszközön támogatják az üzemeltetési kérdések hatékony megoldását gépkezelők, mérnökök, üzleti elemzők és jelentéskészítő csapatok számára.

AVEVA PI Data Link

Javítsa üzleti és üzemi döntései hatékonyságát a PI-ban tárolt, elemzésre előkészített, strukturált és tisztított ipari üzemeltetési adatok felhasználásával

Illessze rendszerbe és elemezze az OT szintről érkező idősoros adatokat és a vállalat üzleti adatait egyetlen eszközzel. Készítsen élő, interaktív riportokat akár az egyes gyártó berendezések vagy modulok szintjén részletezve. Kezelje egyszerűen a kiugró és hiányzó értékeket, végezzen adattisztítást és transzformációt és továbbítsa az elemzésre kész adatokat a BI és gépi tanulási alkalmazások számára egyenesen a PI rendszerből.

AVEVA PI Data Hub

Tárolja vállalata számos területéről származó adatait egyetlen tárhelyen, „ready-to-use” felhő szolgáltatásunkkal, mely feladatokat vesz le a szűkös IT szakembergárda válláról 

Nincs szükség szoftver telepítésre vagy karbantartásra – az AVEVA Data Hub egy felhő-alapú data management szolgáltatás, mellyen Önnek lehetősége nyílik a legnagyobb hozzáadott értékű tevékenységekre fókuszálni. Aggregálja, rendszerezze és ossza meg biztonságosan adatait szervezetén belül vagy akár kívül, a kiberbiztonsági előírásoknak való folyamatos megfelelés mellett. Tegye egyszerűen elérhetővé adatait a mesterséges intelligencia, BI, prediktív analitika eszközei számára, növelve a hatékonyságot és a digitális érettséget.

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!