Digitális termelésirányítás, gyártási műveletek tervezése, folyamatirányítás

A működési kiválóság elérése a működési folyamatok digitális átalakításával

Modern termelésirányítás és MES (Manufacturing Execution System, vagyis gyártás-végrehajtási rendszerek) támogatása – összpontosítva a működési hatékonyság és a jövedelmezőség optimalizálására.

A gyártási műveletek menedzselése (MOM) az a politika, amely meghatározza a termelési érték fenntartását és annak biztosítását, hogy mindenki megfelelően végezze a munkáját és minden  megfelelően működjön. Ez magában foglalja a készlet, a termelés, a minőség-ellenőrzés, a karbantartás és a személyzet folyamatos fejlesztését olyan stratégiai célkitűzések mellett, mint például a költségcsökkentés, a termékinnováció, a fenntarthatóság, a minőség és a jogszabályok betartása.

A MOM olyan alkalmazások összessége, mint például a Manufacturing Execution Systems (MES), amelyek digitálisan átalakítják a működési folyamatokat és az információkat, hogy a következő összes területen hatékonyságot és átláthatóságot biztosítsanak:

  • Teljesítmény-menedzsment
  • Gyártási kivitelezés
  • Receptúra és batch kezelés

A MOM-ot a berendezések és termelési teljesítmény szempontjából lehet megközelíteni, illetve a MOM a maximális funkcionalitásig fejleszthető az üzleti folyamatok automatizálásával, integrálva ezzel a különböző operatív területeket. A MOM-ot meg lehet valósítani különállóan az egyes területeken, vagy digitálisan rögzíthetik és szabványosíthatják azok folyamatait, a KPI-ket és a vállalati telepítés legjobb gyakorlatait egy komplex rendszerben.

Kapcsolódó hírek

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!