AVEVA Edge to Enterprise megoldások

Az Edge (korábbi InduSoft Web Studio) egy olyan ember-gép kapcsolati (HMI) megoldás, amely kiváló lehetőségeket és előnyöket nyújt a beágyazott eszközökkel, intelligens gépekkel és ipari panel számítógépekkel történő munkavégzéshez. Az Edge számos olyan funkcióval rendelkezik, amely a gyártásban résztvevő eszközök kezelését intuitív kezelőszervekkel, extra erőfeszítés és költség nélkül teszi lehetővé. Az csomag lehetővé teszi a folyamatok asztalon, tableten vagy mobilon történő valós idejű megtekintését, miközben többnyelvű támogatást nyújt az operátorok részére. A riasztások gyors megértése, vizuálisan a képernyőn vagy e-mailben, PDA-n, mobiltelefonokon, tableten vagy webböngészőkön keresztül is lehetséges.

Az Edge növeli a beágyazott eszközök intelligenciáját

A gyártó berendezéseket előálltó cégek és végfelhasználók egyre önállóbb gyártási rendszerekkel dolgoznak, amelyek a gyártási adatokat zökkenőmentesen integrálják és a felügyeleti HMI és archív rendszerekben publikálják. Ez a megoldás az adatok szélesebb körben való hozzáférhetőségét biztosítja. Az adatok többé nem a szétszórt eszközök által elkülönülve léteznek, hanem a teljes automatizálási rendszer szerves részeként használhatóak.

aveva-edge-interoperability
AVEVA Edge interoperabilitás

Az Edge és a System Platform integráció lehetővé teszi a dobozos IIoT megoldásokat. Ahogy az IoT technológia, azaz az eszközök interneten történő közvetlen elérhetősége egyre érettebbé válik, a mobil alapú adatcseréhez használt beágyazott eszközök száma növekszik. A gépeknek egyre több kihívásnak kell megfelelniük, és egyre intelligensebben kell a feladatokat megoldaniuk, ideértve az eszközök közötti interoperabilitás igényét, a biztonságos adatcsere képességét a felhő alapú rendszerekkel, valamint a távoli konfiguráció és karbantartás lehetőségét.

A beágyazott készülékek adatai az Edge segítségével közvetlenül az eszközökre történő telepítés után felhasználhatóak. Bármilyen eszközre telepítheti alkalmazását, például laptopokra vagy PC-kre, amelyek a Microsoft Windows bármely jelenleg támogatott verzióját használják. Amennyiben meglévő System Platformmal rendelkezik, az adatok a System Platformon is hozzáférhetővé válnak, vagy egy felhőalapú, biztonságosan elérhető, historikus adatbázisban az Online InSight segítségével is archiválhatóak. Részletek az adatbiztonságról az Aveva „Trust Centre”-ben: https://sw.aveva.com/trust

AVEVA Edge Success Story a NITA-nál (OEM):

A cikk elolvasásához kattintson a képre!

AVEVA Edge sikertörténet a Nita-nál

Az AVEVA Edge egy nagy tudású dobozos HMI szoftver megfizethető áron!

A kanadai Nita gépgyártó az AVEVA Edge funkcióit felhasználva termékeit olyan funkciókkal tudta ellátni, aminek köszönhetően Észak-Amerika leggyorsabban növekvő címkézőgép-gyártójává vált. Az AVEVA Edge segítségével a berendezés integrált SCADA rendszerrel és felhős IoT kapcsolattal is rendelkezik. A megoldás képes valós idejű eszköz kihasználtság mutatók kijelzésére, valamint a gépkezelők számára 3D modellek megjelenítésére. Továbbá a berendezés használatát bemutató videókat tud lejátszani, ezzel könnyítve meg a gépet kezelők munkáját. A gyűjtött adatokat képes bármilyen, akár felhős adatbázisba továbbítani. Tekintse meg a Nita termékvideóját, ami kíválóan bemutatja az AVEVA Edge-ben rejlő lehetőségeket!


Fejlesztői környezet és integrálhatóság

Az Edge SCADA és beágyazott (embedded) megoldások fejlesztéséhez tartalmaz megoldásokat. Könnyen használható az integrált fejlesztési környezet átfogó szolgáltatásokkal és különböző lefutási idejű változatokkal:

  • AVEVA™ Edge Studio – Windows alapú fejlesztői környezet
  • AVEVA™ Edge SCADA – Windows alapú runtime verzió SCADA rendszerekhez
  • AVEVA™ Edge HMI – Windows Embedded op. rendszer alapú runtime verzió beágyazott és edge terepi eszközökhöz
  • AVEVA™ Edge Compact HMI – Windows CE op. rendszer alapú runtime verzió kompakt HMI-khez
  • AVEVA™ Edge IoT View – platform agnosztikus runtime verzió Linux alapú eszközökhöz

Magyar nyelvű video

AVEVA-Edge-runtime-editions
AVEVA Edge runtime verziók

Egyszeri fejlesztés után bármilyen platformon telepíthető, beleértve minden runtime verziójú Windows-t (32 és 64 bit), úgy mint Windows Embedded Compact és Standard, Windows 8.1/10 és Windows Server Edition (Server 2012/2016/2019), továbbá Linux és VxWorks-t környezetet is. Az Edge több mint 250 PLC és vezérlő illesztőprogramot,  a TCP / IP protokollt, harmadik féltől származó vezérlőket (ActiveX, és .NET) valamint OPC UA és Classic (HDA és DA) klienst és szervert is támogat. A beépített relációs adatbázis-összeköttetés segítségével könnyen integrálható a vállalati ERP rendszerrel, amely könnyen hozzáférhetővé teszi a kulcsfontosságú teljesítménymutatókat (KPI) és a berendezések hatékonyságát leíró (OEE) mutatókat.

Ha üzleti hírszerzésre (Business Intelligence), az általános eszközhatékonyság monitorozására (equipment effectiveness), Digital OEE, Andon vagy PackML fejlesztésre használja  alkalmazását, az Edge sablonjai drasztikusan csökkentik a fejlesztési időt. Használja őket alkalmazásai testreszabásában és konfigurálásában, hogy minél több időt takarítson meg a fejlesztés fázisában.

Legfőbb előnyök

Tervezői eszközök

Grafikai és tervezési eszközök a fejlesztési idő megtakarításához

Alacsony erőforrás igény

Gyors, nagy teljesítményű, globálisan támogatott és rugalmasan méretezhető alkalmazások létrehozása különféle eszközökön. Az adatok bárhonnan és bármikor elérhetőek.

Biztonság

Az Edge támogatja a csoport- és felhasználói fiókokat (melyeket Active Directory-ba lehet integrálni), az elektronikus aláírásokat és a nyomonkövethetőséget, valamint a szabványos LDAP-kiszolgálóka

Vékony kliensek

3 különböző távoli kliens kapcsolódhat az alkalmazásokhoz: dedikált kliens egy adott SCADA alkalmazásból, MS Explorer alapú böngészőn keresztül jogosultsággal rendelkező IP címről vagy alkalmazásból felhasználó, vagy hozzáférés bármely HTML5 alapú böngészővel rendelkező mobil eszközről

Szabványok

Általánosan elfogadott ipari szabványok az alkalmazásfejlesztéshez, bármilyen formátummal kompatibilisek, úgy mint TCP/ IP, .NET,
ActiveX, OPC (client and server), ADO/ODBC, COM/
DCOM, OLE, DDE, XML, SOAP, REST és HTML5.

Címkeadatbázis

Logikai, egész számos és valós adattípusokat, valamint karakterláncokat, tömböket osztályokat, közvetett címkéket és beépített rendszercímkéket tartalmazó adatbázis. Ez a szolgáltatás elősegíti a közös sablonok létrehozását, amelyek könnyen adaptálhatók minden projekthez.

Szkriptelés

Több hatékony szkriptnyelv támogatása; többek közt natív beépített funkciók, VBScript szabványok, Quick-Script támogatás az integrált Industrial Graphics-nak köszönhetően.

Skálázhatóság

Egyszeri fejlesztés bármilyen platformon történő további telepítéssel, úgy mint Linux, Windows Embedded, Windows CE, Windows 8.1, Windows 10, Server 2012 R2, Server 2016 és Server 2019.

Illesztőprogramok

Az Edge saját illesztőprogramjaival több mint 250 protokollt támogat PLC-k, hőmérséklet-szabályozók, mozgásvezérlők, vonalkód-olvasók / 2D / RFID és sok más eszköz esetében, úgy mint MODBUS, MQTT, Sparkplug B, Allen Bradley, Siemens, Mitsubishi, Omron, Schneider-Electric, stb.

Szellemi tulajdon védelme

A jelszavakkal képek, dokumentumok, szkriptek és munkalapok védelme.

FDA termékkövetés

A beépített funkciók megfelelnek az FDA nyomonkövethetőségre és az elektronikus aláírások használatára vonatkozó követelményeknek, köztük a 21 CFR part 11-nek.

ActiveX és .NET bővíthetőség

További funkciók elérése a harmadik fél ActiveX vagy .NET vezérlőinek használatával, többek közt bőngészők, media lejátszók, grafikonok hozzáadása, élő kamera képek közvetítése, stb.

Cloud

Natív kapcsolat AVEVA Cloud-dal, hogy élhessen a az AVEVA Insight vagy Edge Management Services által kínált lehetőségekkel

Adatbázis

Kapcsolódás bármilyen SQL adatbázishoz (Microsoft SQL, MySQL, Sybase, Oracle), Microsoft Access és Excel-hez vagy ERP/MES rendszerhez. Könnyen használható eszközök segítségével SPC (Statistical Process Controls) értékek is elérhetőek programozói ismeretek nélkül. Add-on integrációs lehetőség vásárolható Wonderware Historian és AVEVA Insight rendszerekhez.

Import varázsló

FactoryTalk ™ ME/SE, PanelMate ™ vagy PanelBuilder ™ 32-ben készült applikációk egyszerűen AVEVA Edge-be importálhatóak.

Industrial Graphics

Integrált Industrial Graphics (korábban ArchestrA graphics) támogatás.

Integrálhatóság

Könnyű eszköz-integráció más AVEVA termékekkel, például a System Platform, Insight, Edge Management, Historian és InTouch Standard.

Riasztások

Riasztások vagy riportok, szöveges fájlok küldése többféle formátumban, pl pdf-ként a beépített pdf író segítségével. A riasztások valód időben is historikusan is elérhetőek, akát szöveges fájlként, akár adatbázisban. Értesítéseket küldhet akár email címre, nyomtatóra vagy okostelefonra.

Hibaelhárítás

Gyors hibakeresés és ellenőrzés a projektben a helyi vagy távoli hibaelhárító eszközökkel, beleértve az állapotmezőket, a DatabaseSpy-t és a LogWin-t

Szimbólumok

A beépített könyvtár gombokat, jelzőkészülékeket, meghajtókat, csúszkákat, mérőműszereket, motorokokat, csöveket, szelepeket és egyéb standard eszközöket tartalmaz. Használja a több mint 1000 beépített szimbólumot a projektjeiben vagy módosítsa őket igény szerint. Az Industrial Graphics támogatásnak köszönhetően további szimbólum könyvtárak elérhetőek.

Adatintegráció

Az alkalmazásfejlesztés és támogatás hatékonyabbá válik az számos külső adatforrással lehetséges integrációnak köszönhetően.

Események

Az operátor által kezdeményezett vagy előre definiált rendszer műveletek figyelése, például a biztonsági rendszer változásai, képernyő megnyitása, illetve bezárása, a receptekkel és jelentésekkel végzett műveletek, a rendszer figyelmeztetései.

Jelentések

Átlátható jelentések létrehozása szöveges, RTF, XML, PDF, HTML és CSV formátumban, vagy a Microsoft Office programokkal. Az AVEVA és Ocean Data Systems partneri kapcsolatának köszönhetően az AVEVA Reports (korábban Dream Report) további riportálási képességeket tesz elérhetővé.

Receptek

Alkatrészparaméterek vagy a termelési mennyiségek automatizálására alkalmas rugalmas receptkezelő eszközök, ideértve az adatok mentését és visszakeresését.

Redundancia

Kapcsolódás redundáns szerverekhez vagy adatbázisokhoz, elsődleges és a másodlagos adatbázisok használata redundáns módban. Probléma esetén mindkét adatbázis automatikus szinkronizálása.

Ütemező

Jelentések vagy más funkciók aktiválása egy adott napszakban dátum / idő, gyakoriság vagy más tényező változásától függ

Alkalmazások ütemezése lehetséges bármilyen esemény alapján, legyen szó akár egy tag változásáról, gyakoriságról, vagy valamilyen adott időpont vagy dátum eléréséről. Automatizálhatunk riport / munkalap generálást, leolvashatunk valamilyen értéket, stb.

OPC

Az Edge támogatja a natív OPC interfészeket

FTP

Fájlok automatikus küldése és letöltése a távoli helyekről működés közben az FTP protokoll és a rugalmas szkript funkciók segítségével.

Szellemi tulajdon védelme

Képernyők, dokumentumok, szkriptek és munkalapok pár kattintassál jelszóval védetté tehetőek.

Egyedi JavaScript widget-ek

Integrált JavaScript, HTML% és CSS támogazás a grafikus interfész bővítéséhez és javításához.

Érintőképernyős interfész

Az AVEVA InTouch Edge HMI interfész lehetővé teszi applikációk fejlesztését érintőképernyős eszközökhöz. Az okos eszközökön megszokott gesztusok elérhetőek, úgy mint nagyítás, forgatás, lapozás, stb.

Kapcsolódó hírek

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!