HMI/SCADA és Ipari IoT megoldás OEM-ek, gépgyártók és rendszerintegrátorok számára

Az AVEVA Edge (korábbi InduSoft Web Studio) egy könnyen használható, jól skálázható, flexibilis, valamint megfizethető HMI/SCADA megoldás, amivel könnyen lehet akár kis-lábnyomú beágyazott- vagy akár fejlett HMI/SCADA alkalmazásokat készíteni, bármelyik iparág számára. A HMI/SCADA és IoT funkciók nem csak külön-külön, hanem együttesen is használhatóak.

Ugyan azon development környezetben történő fejlesztés után a kész alkalmazásokat többféle operációs rendszerre (Microsoft, Linux) is lehet telepíteni, így akár panel és ipari PC-ken is lehet futtatni azokat. A biztonságos távoli elérés is rendelkezésre áll okos eszközökről, mobilról, tabletről, számítógépről, valamint a virtualizáció is támogatott.

Az AVEVA Edge dobozos, tesztelt, jól dokumentált és rendszeresen frissített szoftver. Kedvező ára mellett kifejezetten funkciógazdag megoldás. Támogatja a többnyelvű megjelenítést.

Próbálja ki a 40 órás futásidejű DEMO verziót!

DEMO


 

Integrálhatóság

A több mint 150 dobozosan elérhető illesztőnek és driver-nek köszönhetően bármilyen heterogén rendszerbe integrálható. Csatlakozni képes PLC-khez, adatbázisokhoz, felhős alkalmazásokhoz és támogatja a járatos ipari protokollokat. OPC DA és UA szerverként is használható.

Tovább

Mobilitás

Az Edge alkalmazások gyakorlatilag bármilyen eszközről elérhetőek. A HTML5 alapú megjelenítésnek, valamint a Windows és Linux alapú Runtime verzióknak köszönhetően bármilyem okos eszközről (okostelefon, tablet, panel PC, stb.) elérhetőek a HMI vagy SCADA alkalmazások.

Tovább

Több támogatott operációs rendszer

Könnyű az Edge alkalmazások terítése. Egyetlen windows alapú fejlesztő környezettel akár Windows, akár Linux alapú Runtime alkalmazást is lehet fejleszteni edge vagy beágyazott eszközökre, PC-kre, ipari számítógépekre, vagy akár Raspberry Pi-ra, stb.

Tovább

OEM-ek, gépgyártók, rendszerintegrátorok számára ideális megoldás

Kíváló alternatíva más HMI megjelenítőkkel szemben, mert:

 • Több, mint 150 beépített driver-nek és illesztőnek köszönhetően bármilyen heterogén rendszerbe integrálható, gazdag 3rd party kommunikációs és IoT lehetőségekkel rendelkezik (támogatja a Siemens, Schneider, Wago és egyéb PLC-ket, OPC UA, MODBUS, TCP/IP, MQTT és egyéb járatos ipari protokollokat, járatos adatbázisokat), lásd driverek listája
 • Fejlett kapcsolódási, adatgyűjtési és feldolgozási képességekkel rendelkezik. Szinte bármilyen adatbázishoz tud kapcsolódni.
 • OPC DA és UA szerverként is használható
 • Távoli elérés biztosított bármilyen eszközről (okostelefon, tablet, stb.) HTML5 támogatásnak köszönhetően
 • Hardware és eszköz független, támogatja a multi-touch gesztusokat
 • Könnyen fejleszthető és használható
 • Támogatja az MS AD-t (Microsoft Active Directory)
 • Gazdag grafikus és szimbólum könyvtárának köszönhetően fejlett SCADA sémákat lehet könnyen és gyorsan fejleszteni
 • Nagyon alacsony (150 tag) vagy akár unlimited tag-számú licenszt is kínál. Az alacsony tag szám ideálissá teszi OEM-ek, kisebb projektek számára
 • Nagyon kedvező árú licensz és fejlesztő környezet érhető el hozzá. A Runtime licensz akár perpetual, akár előfizetéses konstrukcióban is elérhető.
 • Egyedi ActiveX, .NET és Web alapú vezérlőkkel bővíthető
 • Dobozos, dokumentált, rendszeresen frissített szoftver, amihez AVEVA közvetlen termék támogatás érhető el
 • Az AVEVA dedikált Cyber Security Team-mel rendelkezik, globális Microsoft Partner, a Microsoft Security Update-eket 15 napon belül AVEVA vizsgálja
 • Natívan kapcsolódik egyéb AVEVA megoldásokhoz, ezzel nyitva utat a teljes AVEVA portfolio felé (SCADA, Historian, MES, Analytics, Cloud, ..)

OEM Success Story: AVEVA Edge a NITA-nál

Az AVEVA Edge egy nagy tudású dobozos HMI szoftver megfizethető áron!

AVEVA Edge sikertörténet a Nita-nál

A kanadai Nita gépgyártó az AVEVA Edge funkcióit felhasználva termékeit olyan funkciókkal tudta ellátni, aminek köszönhetően Észak-Amerika leggyorsabban növekvő címkézőgép-gyártójává vált. Az AVEVA Edge segítségével a berendezés integrált SCADA rendszerrel és felhős IoT kapcsolattal is rendelkezik. A megoldás képes valós idejű eszköz kihasználtság mutatók kijelzésére, valamint a gépkezelők számára 3D modellek megjelenítésére. Továbbá a berendezés használatát bemutató videókat tud lejátszani, ezzel könnyítve meg a gépet kezelők munkáját. A gyűjtött adatokat képes bármilyen, akár felhős adatbázisba továbbítani. Tekintse meg a Nita termékvideóját, ami kíválóan bemutatja az AVEVA Edge-ben rejlő lehetőségeket!

Tovább

Integrálhatóság, sokoldalú kommunikációs képesség

Az AVEVA Edge-et tipikusan a gyártóberendezések közvetlen közelében használják, mint költséghatékony adatgyűjtési, HMI vizualizációs és SCADA szoftver. A HMI/SCADA és IoT funkciók nem csak külön-külön, hanem együttesen is használhatóak. Egyszerre képes az érzékelők adatainak összegyűjtésére, feldolgozására, adatbázisba és felhőbe továbbítására, valamint a bejövő és felhőben feldolgozott adatok megjelenítésére.

aveva-edge-interoperability
AVEVA Edge interoperabilitás

A több, mint 150 beépített driver-nek és illesztőnek köszönhetően könnyen integrálható a megoldás bármilyen heterogén rendszerbe, valamint az utólagosan a berendezésekhez illesztett IoT eszközökhöz tud csatlakozni a támogatott protokollok valamelyikével.

Képes csatlakozni a járatos robotokhoz, PLC-khez, úgy mint Schneider, OMRON, GE, AllenBradley, Siemens, Wago, Beckhoff, stb. Ezen felül támogatja a járatos ipari protokollokat, úgy mint Modbus, Profibus, MQTT, MQTT Sparplug B, OPC UA/DA, stb. Ha mégis valamilyen egyedi illesztőre lenne szükség, rendelkezésre áll REST protokoll támogatás. Nagyon költséghatékony megoldássá teszi, hogy használható OPC UA/DA szerverként, így nincs szükség külön OPC szerverre beruházni.

Nem csak a shopfloor-on kínál könnyú integrálhatóságot, hanem fejlett adatkezelési képességeinek köszönhetően könnyen integrálható más IT, ERP és enterprise szintű rendszerekbe. Kapcsolódni képes számos adatbázissal, úgy mint MS SQL, MySQL, Oracle, Access, Excel, Azure, stb., valamint natívan kapcsolódni képes az AVEVA portfoliohoz, többek közt on-premise és felhős megoldásokhoz (Historian, Insight, PI, stb.). A kapcsolat konfigurálható store-and-forward vagy redundáns módon is.

A mobil hozzáférésnek köszönhetően akár távolról is bármilyen eszközről elérhető az Edge alkalmazások. Kliens kapcsolatok hozhatóak létre, akár redundás módon is.

Mobilitás

A kliens nem csak PC-n, hanem ipari- vagy beágyazott számítógépeken, tableten, okos eszközökön is használható. A kliens használatához elég lehet egy HTML5 alapú böngésző. A futtató szerverekhez többféle módon kapcsolhatunk kliens megjelenítőket is.

A Secure Viewer Windows alapú kliens gépeken nyújt biztonságos kezelői felületet. Operátori állomásokhoz ideális megoldás, mert lehetőség van az alkalamzás váltás és zárás letiltására.

A Mobile Access egy HTML5 alapú interfészt biztosít vékony kliensek számára. A kliensen a böngészőn kívül semmilyen más szoftver telepítése nem szükséges, így akár bármilyen HTML5 alapú böngészővel rendelkező okoseszközzel használható. A kliensek csatlakozását titkosított csatornán is meg lehet valósítani.

Fejlesztői környezet és integrálhatóság

Az Edge fejlett HMI/SCADA vagy akár beágyazott (embedded) megoldások fejlesztéséhez tartalmaz megoldásokat. A könnyen használható, Windows alapú fejlesztési környezet mellett 4-féle operációs rendszerhez használható Runtime verziók érhetőek el:

 • AVEVA™ Edge Studio – Windows alapú fejlesztői környezet
 • AVEVA™ Edge SCADA –Windows alapú runtime verzió SCADA alkalmazásokhoz (Microsoft® Windows Desktop/Server: Windows 10, Windows Server 2016/2019)
 • AVEVA™ Edge Embedded HMI – Windows IoT op. rendszer alapú runtime verzió HMI alkalmazásokgoz (Microsoft® Windows IoT: Windows Embedded Standard 7/8, and Windows 10 IoT Enterprise LTSB/LTSC)
 • AVEVA™ Edge Compact HMI – Windows Embedded Compact op. rendszer alapú runtime verzió HMI alkalmazásokhoz (Microsoft® Windows Embedded Compact, korábbi Windows CE 5/6/7)
 • AVEVA™ Edge IoT View – platform agnosztikus runtime verzió x86-os, akár ARM alapú Linux operációs rendszerekhez

Fejlesztés egy helyen, futtatás bárhol

Egyszeri, az Edge Studio-ban történő fejlesztés után az alkalmazás bármilyen platformra telepíthető. Az Edge támogatja a virtualizációt is.

AVEVA-Edge-runtime-editions

Ha üzleti hírszerzésre (Business Intelligence), az általános eszközhatékonyság monitorozására (equipment effectiveness), Digital OEE, Andon vagy PackML fejlesztésre használja  alkalmazását, az Edge sablonjai drasztikusan csökkentik a fejlesztési időt. Használja őket alkalmazásai testreszabásában és konfigurálásában, hogy minél több időt takarítson meg a fejlesztés fázisában.

Legfőbb előnyök

Tervezői eszközök

Grafikai és tervezési eszközök a fejlesztési idő megtakarításához

Alacsony erőforrás igény

Gyors, nagy teljesítményű, globálisan támogatott és rugalmasan méretezhető alkalmazások létrehozása különféle eszközökön. Az adatok bárhonnan és bármikor elérhetőek.

Biztonság

Az Edge támogatja a csoport- és felhasználói fiókokat (melyeket Active Directory-ba lehet integrálni), az elektronikus aláírásokat és a nyomonkövethetőséget, valamint a szabványos LDAP-kiszolgálóka

Vékony kliensek

3 különböző távoli kliens kapcsolódhat az alkalmazásokhoz: dedikált kliens egy adott SCADA alkalmazásból, MS Explorer alapú böngészőn keresztül jogosultsággal rendelkező IP címről vagy alkalmazásból felhasználó, vagy hozzáférés bármely HTML5 alapú böngészővel rendelkező mobil eszközről

Szabványok

Általánosan elfogadott ipari szabványok az alkalmazásfejlesztéshez, bármilyen formátummal kompatibilisek, úgy mint TCP/ IP, .NET,
ActiveX, OPC (client and server), ADO/ODBC, COM/
DCOM, OLE, DDE, XML, SOAP, REST és HTML5.

Címkeadatbázis

Logikai, egész számos és valós adattípusokat, valamint karakterláncokat, tömböket osztályokat, közvetett címkéket és beépített rendszercímkéket tartalmazó adatbázis. Ez a szolgáltatás elősegíti a közös sablonok létrehozását, amelyek könnyen adaptálhatók minden projekthez.

Szkriptelés

Több hatékony szkriptnyelv támogatása; többek közt natív beépített funkciók, VBScript szabványok, Quick-Script támogatás az integrált Industrial Graphics-nak köszönhetően.

Skálázhatóság

Egyszeri fejlesztés bármilyen platformon történő további telepítéssel, úgy mint Linux, Windows Embedded, Windows CE, Windows 8.1, Windows 10, Server 2012 R2, Server 2016 és Server 2019.

Illesztőprogramok

Az Edge saját illesztőprogramjaival több mint 250 protokollt támogat PLC-k, hőmérséklet-szabályozók, mozgásvezérlők, vonalkód-olvasók / 2D / RFID és sok más eszköz esetében, úgy mint MODBUS, MQTT, Sparkplug B, Allen Bradley, Siemens, Mitsubishi, Omron, Schneider-Electric, stb.

Szellemi tulajdon védelme

A jelszavakkal képek, dokumentumok, szkriptek és munkalapok védelme.

FDA termékkövetés

A beépített funkciók megfelelnek az FDA nyomonkövethetőségre és az elektronikus aláírások használatára vonatkozó követelményeknek, köztük a 21 CFR part 11-nek.

ActiveX és .NET bővíthetőség

További funkciók elérése a harmadik fél ActiveX vagy .NET vezérlőinek használatával, többek közt bőngészők, media lejátszók, grafikonok hozzáadása, élő kamera képek közvetítése, stb.

Cloud

Natív kapcsolat AVEVA Cloud-dal, hogy élhessen a az AVEVA Insight vagy Edge Management Services által kínált lehetőségekkel

Adatbázis

Kapcsolódás bármilyen SQL adatbázishoz (Microsoft SQL, MySQL, Sybase, Oracle), Microsoft Access és Excel-hez vagy ERP/MES rendszerhez. Könnyen használható eszközök segítségével SPC (Statistical Process Controls) értékek is elérhetőek programozói ismeretek nélkül. Add-on integrációs lehetőség vásárolható Wonderware Historian és AVEVA Insight rendszerekhez.

Import varázsló

FactoryTalk ™ ME/SE, PanelMate ™ vagy PanelBuilder ™ 32-ben készült applikációk egyszerűen AVEVA Edge-be importálhatóak.

Industrial Graphics

Integrált Industrial Graphics (korábban ArchestrA graphics) támogatás.

Integrálhatóság

Könnyű eszköz-integráció más AVEVA termékekkel, például a System Platform, Insight, Edge Management, Historian és InTouch Standard.

Riasztások

Riasztások vagy riportok, szöveges fájlok küldése többféle formátumban, pl pdf-ként a beépített pdf író segítségével. A riasztások valód időben is historikusan is elérhetőek, akát szöveges fájlként, akár adatbázisban. Értesítéseket küldhet akár email címre, nyomtatóra vagy okostelefonra.

Hibaelhárítás

Gyors hibakeresés és ellenőrzés a projektben a helyi vagy távoli hibaelhárító eszközökkel, beleértve az állapotmezőket, a DatabaseSpy-t és a LogWin-t

Szimbólumok

A beépített könyvtár gombokat, jelzőkészülékeket, meghajtókat, csúszkákat, mérőműszereket, motorokokat, csöveket, szelepeket és egyéb standard eszközöket tartalmaz. Használja a több mint 1000 beépített szimbólumot a projektjeiben vagy módosítsa őket igény szerint. Az Industrial Graphics támogatásnak köszönhetően további szimbólum könyvtárak elérhetőek.

Adatintegráció

Az alkalmazásfejlesztés és támogatás hatékonyabbá válik az számos külső adatforrással lehetséges integrációnak köszönhetően.

Események

Az operátor által kezdeményezett vagy előre definiált rendszer műveletek figyelése, például a biztonsági rendszer változásai, képernyő megnyitása, illetve bezárása, a receptekkel és jelentésekkel végzett műveletek, a rendszer figyelmeztetései.

Jelentések

Átlátható jelentések létrehozása szöveges, RTF, XML, PDF, HTML és CSV formátumban, vagy a Microsoft Office programokkal. Az AVEVA és Ocean Data Systems partneri kapcsolatának köszönhetően az AVEVA Reports (korábban Dream Report) további riportálási képességeket tesz elérhetővé.

Receptek

Alkatrészparaméterek vagy a termelési mennyiségek automatizálására alkalmas rugalmas receptkezelő eszközök, ideértve az adatok mentését és visszakeresését.

Redundancia

Kapcsolódás redundáns szerverekhez vagy adatbázisokhoz, elsődleges és a másodlagos adatbázisok használata redundáns módban. Probléma esetén mindkét adatbázis automatikus szinkronizálása.

Ütemező

Jelentések vagy más funkciók aktiválása egy adott napszakban dátum / idő, gyakoriság vagy más tényező változásától függ

Alkalmazások ütemezése lehetséges bármilyen esemény alapján, legyen szó akár egy tag változásáról, gyakoriságról, vagy valamilyen adott időpont vagy dátum eléréséről. Automatizálhatunk riport / munkalap generálást, leolvashatunk valamilyen értéket, stb.

OPC

Az Edge támogatja a natív OPC interfészeket

FTP

Fájlok automatikus küldése és letöltése a távoli helyekről működés közben az FTP protokoll és a rugalmas szkript funkciók segítségével.

Szellemi tulajdon védelme

Képernyők, dokumentumok, szkriptek és munkalapok pár kattintassál jelszóval védetté tehetőek.

Egyedi JavaScript widget-ek

Integrált JavaScript, HTML% és CSS támogazás a grafikus interfész bővítéséhez és javításához.

Érintőképernyős interfész

Az AVEVA InTouch Edge HMI interfész lehetővé teszi applikációk fejlesztését érintőképernyős eszközökhöz. Az okos eszközökön megszokott gesztusok elérhetőek, úgy mint nagyítás, forgatás, lapozás, stb.

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!