Megjelent az Európai Parlament és a Tanács új gépekről szóló, 2023/1230/EK rendelete (new EU Machinery Regulation), ami hatályon kívül helyezte a jelenleg érvényben lévő 2006/42/EK és 73/361/EGK irányelveket. A rendelet ugyan 42 hónapos türelmi időt adott az implementálásra, de érdemes már most alaposabban megvizsgálni, mit jelent ez az OEM-ek, gépgyártók számára.Az új rendelet már figyelembe veszi a nagymértékű digitalizációból fakadó információbiztonsági kockázatokat, valamint a mesterséges intelligencia alkalmazások terjedését.

Az egyik legfontosabb változás, hogy az OEM-eknek, gépgyártóknak már nem csak egészségvédelmi, hanem információbiztonsági követelményeknek is meg kell felelniük.

 

A lenti összefoglaló szemlélteti, hogyan támogatja a RedLion az új gépekről szóló rendelet-, az IEC 62443-3-3-, valamint az OT információbiztonsági követelményeknek való megfelelést. A RedLion portfólióban megtalálhatóak a legmodernebb biztonsági funkciókkal ellátott ipari kivitelű tűzfalak és menedzselt ethernet switch-ek, valamint biztonságos távoli elérést biztosító VPN router-ek.

Összefoglaló Flyer

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2023/1230 rendelét ezen a linken tudja elolvasni.

2023/1230 rendelet

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!