MES Quality

Az AVEVA MES Quality szoftver átfogó megoldást kínál a gyártó berendezések, eljárások és személyzet minőség-menedzsmentjének egységes rendszerben történő kezelésére.

Az előrejelzett üzemi teljesítmény megvalósulását a gyártás során használt automatizálási rendszerrel integráltan, statisztikai folyamatirányítással (statistical process control – SPC) biztosítja. A termelési folyamatok előre meghatározott minőségi kritériumok alapján kerülnek valós idejű kiértékelésre, amely gyors korrekciókra ad lehetőséget. A MES Quality szoftverrel lehetővé válik a laboratóriumi információs rendszerek (Laboratory Information Management System – LIMS), a minőség-menedzsment rendszerek és a folyamat- és adatminőség-szintű adatok egységes gyűjtése és kezelése.

A gyártóberendezések és a személyzet részvételével zajló termelési folyamatok digitalizálása és automatizálása lehetővé teszi a legrobosztusabb minőségi követelményeknek való megfelelést is. Mindez garantálja, hogy a gyártás végén elvégzett minőség-tesztek alapján az ügyfeleknek és a belső és külső szabályozási követelményeknek is megfelelnek majd a termékek.

A gyártási folyamatok során mért és feldolgozott valós idejű információk felhasználásával a MES Quality szoftver a minőség-menedzsment átfogó eszköztárát biztosítja a felhasználónak. A termelési érték maximalizálása megköveteli a gyártó berendezések optimális működtetését valamint a kulcsfontosságú termék- és folyamat-minőség mérőszámok célértékeinek és limitjeinek betartását. Az AVEVA MES Quality szoftver a gyártósoron végzett műveletek minőségellenőrzése és a mintavételi terv végrehajtása során használt kézi és automatizált adatgyűjtési módszereket egyaránt támogatja.

A korábban Wonderware MES Quality néven elérhető szoftver az AVEVA gyártás-támogató szoftvercsomagjának harmadik pillére. Míg a MES Performance szoftver fókusza a gyártóberendezések maximális kapacitás-kihasználtsága, és a MES Operations szoftver biztosítja a folyamatok specifikációknak megfelelő, pontos kivitelezését, addig a MES Quality szoftver elvégzi a minőség-ellenőrzéshez szükséges mintavételeket és a szükséges finomhangolást, mely összességében biztosítja a helyes gyártási irányelveknek (Good Manufacturing Practices) való legteljesebb megfelelést.

System Platform integráció

A gyártóberendezések és folyamat-kontroll állapotára vonatkozó minőségi adatok folyamatos mintavétele a System Platform-mal történő integráció révén valósul meg. A System Platform az adatkezelési infrastruktúrát a Quality Modules Sample Recording Object-en keresztül biztosítja. A MES szoftver objektumok az üzemi kontroll és automatizálási rendszerből származó valós idejű információkhoz kapcsolódva lehetővé teszik az automatizált vagy fél-automatizált adatgyűjtést és információcserét.

Főbb jellemzők

  • Növeli a működési hatékonyságot és a minőségi adatok pontosságát azáltal, hogy automatizálja az üzem berendezéseiből vagy vezérlőrendszereiből származó minőségi mintavételt.
  • Javítja a termékminőséget és csökkenti a veszteségeket a szigorúbb ellenőrzés és a hibákra és eltérésekre adott gyorsabb reagálás révén. Növeli a statisztikai folyamatirányítás (SPC) hatékonyságát a szabálytól való eltérésekről és a limit-átlépésekről adott folyamatos jelentésekkel.
  • Javítja a megfelelőséget, a termékbiztonságot és az áttekinthetőséget az operatív végrehajtás és a minőség-biztosítási eljárások elektronikus dokumentációs rendszere által.

Üzleti előnyök

  • A dinamikus minőségi specifikációk és a folyamatosan változó gyártási ütemezést figyelembe vevő mintavételi terv menedzsment segítségével egyszerre javítja a működési agilitást és biztosítja a szabványoknak való megfelelést.
  • Megnövelt működési hatékonyság és a minőségi adatok pontossága
  • Jobb termékminőség és kevesebb hulladék
  • A fokozott automatizáltság csökkenti a minőségi, a szabályozási és a termékbiztonsági kritériumok betartásának költségeit

Kapcsolódó hírek

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!