MES Performance

Az AVEVA MES Performance szoftver a termelő üzemek teljesítmény optimalizálását a berendezések maximális kapacitás kihasználtságával teszi lehetővé, amely a működési hatékonyság folyamatos fejlesztésén keresztül a gyártás költségeit csökkenti, az eszközök megtérülését pedig javítja.

A korábban Wonderware MES Performance néven elérhető szoftver meglévő automatizálási rendszereivel integráltan működik, biztosítva a teljes berendezési hatékonyság (Overall Equipment Effectiveness, OEE), berendezés kihasználtság és további termelési teljesítmény célok elérését, köszönhetően a valós idejű gyártósor monitorozásnak és a gyártási  teljesítmény optimalizálásának.

A munkafázisok és folyamatok megvalósulásának állandó mérése és elemzése lehetővé teszi a váratlanul felmerülő leállási idők, átállási idők vagy üresjáratok megfelelő kategorizálását és a tervezett eseményekkel való összehangolását. A nagy precizitású, munkafolyamat szintű mért termelési adatok dinamikusan épülnek be a tervezett gyártási teljesítménycélokba, lehetővé téve a több terméken és gyártósoron átivelő célok valós idejű módosítását a megvalósulás függvényében.

Az AVEVA MES Performance szoftver automatikus adatgyűjtési funkciója kiterjed a gyártósorokra és csomagolási folyamatomra egyaránt. Hirtelen fellépő események, riasztások esetén képes helyettesíteni a gyártósorokat felügyelő személyzet manuális adatgyűjtését és azonnali visszajelzést biztosít a nem várt vagy folyamatban lévő eseményekről.

A web alapú felhasználói felületen keresztül a szoftver implementációja gyorsan és átláthatóan kivitelezhető, melynek lépései a berendezések konfigurálása, a gyártósor struktúrák digitalis rögzítése, és a kihasználtsági állpotok és potenciálisan felmerülő események definiálása.

A MES Performance a gyártási folyamatok adatelemzésen alapuló optimalizálását olyan, a kezelők és a menedzsment számára folyamatosan elérhető jelentésekkel képes elősegíteni, mint a gyártósor szűk keresztmetszeteinek feltérképezése, a valós idejű teljesítmény diagnosztika és az ok-okozati összefüggéseket feltáró, részletes analitikai elemzések.

AVEVA MES Performance szoftver a termelő üzemek teljesítmény optimalizálását a berendezések maximális kapacitás kihasználtságával teszi lehetővé

Főbb jellemzők

  • A felszerelésekkel, az eszközök felhasználásával és az eseményekkel kapcsolatos információk észlelése, regisztrálása és megtekintése
  • Az adatgyűjtés támogatása kézi és automatikus módban
  • A gyártósorok és berendezések teljesítményének KPI megjelenítése valós időben
  • A kapacitásveszteség okainak feltárása és elemzése

 Üzleti előnyök

  • A teljes berendezés hatékonyságának (OEE) növekedése átlagosan 20-30% -al
  • A berendezés leállások összesített időtartama átlagosan 10-20% -al csökken
  • A meglévő eszközök kihasználatlan kapacitásainak felszabadítása (a „rejtett gyár”)
  • A folyamatos fejlesztés gyakorlatának támogatása

 

 

Kapcsolódó hírek

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!