dataFEED OPC Tunnel – Nincs több DCOM konfigurálás

A dataFEED OPC Suite csomag egyik eleme. A hamarosan kivezetésre kerülő elavult és nem biztonságos DCOM konfiguráció helyett kínál könnyen konfigurálható OPC Classic kommunikációt akár különböző domain-ben lévő OPC szerver és kliens között. Az integrált Store&Forward funkciónak köszönhetően robosztus megoldást kínál, ami hálózati  hiba esetén tárolja, majd a kapcsolat helyeállása után továbbítja az adatot.

dataFEED OPC Tunnel – Nincs több DCOM konfigurálás

Nincs több DCOM konfigurálás

A Microsoft kivezeti a DCOM kommunikációt, mert elavult és nem biztonságos. A dataFEED OPC Tunnel a DCOM alapú kommunikáció helyett kínál stabil és biztonságos OPC Classic kommunikációs lehetőséget.

DCOM esetén az OPC szervernek és kliensnek egy domain-ben kellett lennie, továbbá a DCOM konfiguráció nagyon időigényes és komplex. A DCOM-mal ellentétben a dataFEED OPC Tunnel:

  • különböző domain-ben lévő OPC kliensek és szerverek között is ki tud alakítani adatkapcsolatot,
  • route-olható, a gyűjtött adat továbbítható egyéb vállalatirányítási rendszerekbe, adatbázisokba, felhős alkalmazásokba, stb.,
  • biztonságos, autentikációt használ, tehát jelszóval védhető, valamint a tűzfalon egyetlen portot kell megnyitni,
  • beüzemelése minimális konfigurációt igényel.

Próbálja ki a 72 órás demót!

 

Hogyan működik

Ajánljuk minden olyan esetben, ahol jelenleg DCOM-ot használnak vagy windows környezetben OPC alapú adatgyűjtést kell megvalósítani. A dataFEED OPC Tunnel egy windows operációs rendszerre telepíhető program, ezért szerver és kliens oldalon is windows operációs rendszernek kell lennie, melyek a DCOM-tól eltérően akár különböző domain-ben is lehetnek. Egyedi, jelszóval védett csatornát alakít ki a szerver és kliens között.

DCOM hardening

A Microsoft 2023. március 14-én DCOM biztosnági frissítést ad ki, melynek hatása lehet a DCOM-alapú OPC Classic kommunikációra. Megoldásért és további részletekért kattintson tekintse meg tájékoztató anyagunkat:

  • részletek itt angolul Softing GmbH-tól
  • részletek itt magyarul Softing Kft-től

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!