Az AVEVA megoldása a terepi szinttől a vállalatirányításig

Edge to Enterprise 2020

 

Az AVEVA InTouch HMI (korábbi Wonderware) az innovációban élenjáró, nagyszerű grafikával, legendásan könnyen használható felületével, páratlanul nyitott kommunikációs képességével, kiemelkedően színvonalas műszaki támogatásával és végtelen széles felhasználói-partneri körével elismerten piacvezető termék.

Az InTouch HMI egy díjnyertes HMI-megjelenítő szoftver, amely a világ ipari létesítményeinek több mint egyharmadában, szinte minden országban és iparágban jelen van. Az InTouch HMI az egyszerű mérnöki megoldásai, agilis működése és a valós idejű teljesítményértékelése által jelentős üzleti értéket képvisel.

A Human Machine Interface (HMI), amelyet kezelői műszerfalnak is szoktunk hívni, az a felület, amely a gyártási folyamatot (illetve a gyártásban részt vevő gépeket) hozzáférhetővé teszi az operator számára. A HMI-k a komplex gyártási folyamatokat felhasználható és gyakorlati információkként teszik közzé. Ezáltal a kezelők és felügyelők elsődleges eszközeként szolgál a gyártási folyamatok és termelésben résztvevő gépek irányítására és koordinálására. A mai HMI szoftverek rugalmassága és magas szintű képességei új lehetőségeket kínálnak a gyártási berendezés működésének és a folyamatok hatékonyságának javítására.

SCADA

A Wonderware SCADA programja könnyen kezelhető felhasználói felülete, korlátlan méretezhetősége, egyedülálló képességei és a szabványokon alapuló, biztonságos integrálhatósága révén rendkívül egyszerűvé teszi a termelési műveletek végrehajtását.

HMI

A HMI valós időben szolgáltat kritikus információkat a gyártási folyamatról, így a felelős kezelő az irányító helyiségből vagy akár egy mobil eszközről is megtekintheti, megfigyelheti és irányíthatja létesítményének folyamatait. A szoftver a teljes gyártási folyamatot modellezi és grafikus formátumban prezentálja, a rendszer felépítése, mérete, előzményei és viselkedése alapján.

Számos különböző iparág szereplői választják a Human Machine Interface (HMI) és a Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA) alkalmazást, mivel ezek könnyen érthető, valós idejű gyártási adatokat gyűjtenek össze, amelyek kiszolgálják a menedzsment, mérnökök, termelésvezetők, valamint a kezelői- és informatikai személyzet információs igényeit. A HMI-k betekintést engednek a vezetőknek, illetve felügyelőknek a folyamatokba, ezáltal lehetővé téve azok irányítását, optimalizálását, a termelési célok elérése és a folyamatok szabályozása által. A HMI-k a termelési eszközök hatékonyságára, valamint a termék minőségére vonatkozó hisztorikus és trend adatok biztosítása miatt a vezetők és a felügyelők fontos eszközei a mindennapokban.


AVEVA oktatási központ

Az AVEVA vállalat nagy figyelmet fordít partnerei képzésére. A folyamatosan frissülő tréningközpontjában több, mint 600 online, ingyenesen elérhető tanfolyam várja a tanulni, fejlődni vágyókat.

Tartson lépést az ipari szoftverek világában végbemenő fejlődéssel!


A HMI fő előnyei

Fejlett riasztás kezelés

Lehetővé teszi a kezelők számára, hogy a valódi problémákra összpontosítsanak.

Elem stílusok

Az elem stílusok biztosítják a HMI egységes megjelenését és érzetét a vállalat minden részlegében, függetlenül attól, hogy mikor és ki készítette az alkalmazást.

ArchestrA grafika

A nagyteljesítményű, intelligens ArchestrA grafika és előlapok egy környezetben mutatják meg az adatokat, ami lehetővé teszi a gyorsabb elemzést és segíti a kezelők munkáját

Színek intelligens használata

Javítja a kezelők teljesítményét, miközben csökkenti a zavaró tényezőket.

Symbol Wizards

Maximális rugalmasságot és szabványosítást tesz lehetővé, miközben minimalizálja az alkalmazás előállítására és karbantartására fordítandó energiát.

Helyzet tudatos kezelői felület

A modern HMI-knek automatikusan a kezelő figyelmét a problémára kell összpontosítaniuk. Támogatniuk kell a szokásos működési eljárásokat, és biztosítaniuk kell a rendellenes körülmények időben történő, egyszerű azonosítását. A fejlett helyzeti tudatosságon alapuló tervezésnek segítenie kell a kezelőt látni, mi történik, a problémára összpontosítani, és azonnal megjeleníteni a releváns információkat.

Több, mint a folyamatmegjelenítés

A modern HMI-knek nemcsak a folyamatmegjelenítést kell biztosítaniuk. Össze kell kapcsolni az embereket, az alkalmazásokat és a gépeket a könnyebb együttműködés, a hatékonyság és a gazdaságosság érdekében. A HMI-nek a megfelelő információkat a megfelelő embereknek a megfelelő időben kell szolgáltatnia, hogy a felhasználók jobb döntéseket hozzanak.

AVEVA HMI portfóliója a berendezések élettartamának növelésére és a hatékonyságának fenntartására lett tervezve

Könnyen használható

Az AVEVA HMI megoldásai a könnyű felhasználhatóságra koncentrálnak. A „drag and drop” technika egyszerűségének és a gyors alkalmazásfejlesztésnek köszönhetően az AVEVA HMI lehetővé teszi a HMI egyszerű munkafolyamathoz szabását.

Folyamatos termékfejlesztés

HMI szoftverportfólióját az AVEVA folyamatosan fejleszti, ezáltal képes a folyton megújuló rendszer-architektúrákat, technológiákat és szabványokat támogatni

Visszamenőleges kompatibilitás

Visszamenőlegesen kompatibilitást biztosít régebbi HMI-megoldásaihoz. Így a szoftver frissítésekor nem kell attól tartani, hogy a felhasználó elveszíti a korábbi fejlesztésbe fektetett időt.

Skálázhatóság

Nincs még egy olyan HMI szoftver, amely úgy méretezhető, mint az AVEVA szoftvere. Függetlenül attól, hogy egy edge eszközt, egyetlen gépet vagy egy komplex, elosztott gyártórendszert kíván a hálózatba csatolni, az AVEVA HMI-megoldásai alkalmazkodnak a növekedési igényekhez.

Páratlan kommunikációs képességek

Az AVEVA HMI-megoldásai képesek natívan kommunikálni minden standard PLC-vel és vezérlővel, adatbázisokkal és az AVEVA SCADA,- OMI -és felhőalapú termékeivel.

Platform semleges

A platform semlegesség célja azon az elképzelésen alapul, hogy a folyamatokat kontroll alatt kell tudni tartani. Ezt azt jelenti, hogy lehetőséget kell biztostani a vevő számára arra, hogy igényeinek legmegfelelőbb hardvert, adatforrásokat, hálózatokat és szoftvert alkalmazhassa.

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!