Insight

Betekintés bárhonnan, bármikor és bármilyen eszközről

Nem “csak” adatgyüjtő, historian program, hanem egy felhő alapú gyártás üzemeltetési platform, az eszközhatékonyság mérésének, a prediktív analitikának új és egyszerű eszköze. A több forrásból származó adatok együttes megjelenítésével javítja az ipari folyamatok láthatóságát, jobb, gyorsabb és bölcsebb döntések meghozatalát, ezzel a hatékonyság és teljesítmény jelentős javulását segíti elő

Mi az Insight?

 • Adatgyűjtés, tárolás, megjelenítés, valamint
 • Felhő alapú MES funkcionalitás, állapotkezelés, fejlett analitika, gépi tanulás, mobil jelentéskészítés, és még sok minden más…

Az Insight lehetővé teszi:

 • Kritikus termelési adatok vizsgálatát – bárhol, bármikor, bármely eszközön
 • Üzemteljesítmény és hatékonyság mutatók készítését (pl. OEE, eszköz kihasználtság)
 • Eszközök, gyártósorok, üzemek összehasonlítását
 • Személyre szabott tartalmak, műszerfalak és riasztások megjelenítését
 • Információ megosztást és együttműködést – csoportokon belül és között.

AVEVA Insight felhő alapokon=biztonságos kommunikáció

 • Egyetlen, csak kimeneti port használata (443)
 • Nincs bejövő kapcsolat
 • Minden forgalmazás titkosított (TLS)
 • Anonim HTTP proxy
 • DMZ-n keresztül is

Az adattárolással, megjelenítéssel és jelentéskészítéssel valós idejű hozzáférést biztosít felhasználóinak a gyártási adataikhoz. Az AVEVA InSight lehetővé teszi, hogy bármely szintű és bármennyi tapasztalattal rendelkező felhasználó időben hozzáférhessen a munkájához szükséges kritikus információkhoz. Gyártó és rendszer semleges, így az összes működési és gyártási adatot fogadni képes, beleértve az IIoT és az Edge eszközöket is. Az InSight szoftver háttere az AVEVA felhőkörnyezete, amely egy egységes rendszerbe foglalt, megbízható, a mesterséges intelligencia eszközeit is használó, intelligens keretrendszer. (részletek: AVEVA Trust) Az InSight-al és felhő alapokkal zökkenőmentesek és automatikusak a frissítések, a rendszer gond nélkül skálázható üzleti igényeinek megfelelően, az idősorok intuitív diagramokba, folyamatgrafikákba és műszerfalakba küldhetőek. Az InSight megoldásai lehetőséget adnak a felhasználó gyorsabb, megalapozottabb döntéshozatalához, naprakész hírcsatornákhoz és riasztásokhoz jutáshoz. Az InSight-al elérhető digitális szolgáltatások széles köre a gyártási folyamatokban, a karbantartásban és a  fejlesztésekben új irányok felfedezését, jobb döntések meghozatalát teszik lehetővé.

Az InSight a munkavállalókat olyan, a hatékonyságot növelését segítő digitális szolgáltatásokkal látja el, mint a berendezés kihasználtsága, állapotkezelés, folyamatgrafika, csapatmunka és még sok más –  számítógépeken, táblagépeken, mobilokon és hordozható eszközökön. Azonnal és folyamatosan 0-24 órában kéznél van a szükséges információ.

Az eredmény? Magas működési rendelkezésre állás, nagyobb termelékenység, nagyobb átviteli sebesség és növekvő hatékonyság.

Rövid, áttekintő videó: AVEVA & Microsoft video: Better together. Delivering industrial insights to the people who need them, 24/7

 

Controsys saját demo rendszerről készített videója: ebben a videóban egy terepi eszköz InSight-ba illesztését mutatjuk be. Egy Modbus TCP/IP és OPC UA kommunikációs felülettel rendelkező Honeywell Control Edge eszközt illesztünk az InSight-hoz, az adatok felvételének folyamata, és az InSight-ban megjelenítés lehetőségei láthatók lépésről-lépésre.

Videó arról, hogy az adattárolás, historian funkciókon túlmenően az InSight mennyire könnyű és előremutató eszköze lehet a gyártói eszközök kihasználtsága elemzésének, a termelés és üzletmenet központi mutatóinak, az OEE, KPI – adatok  folyamatos, valós idejű megjelenítésének: Insight OEE, Manufacturing Workshop | AVEVA 2020 LIVE!

“InSight Live-demo” videók itt!

További AVEVA videók itt!

45 napos demo-mobilon is. Próbálja ki!

Trial-InSight
AVEVA InSight  demo

“AVEVA InSight-Try it Now” videó itt !

Az üzleti elvárások

A mai kor követelménye, hogy a vállalkozások felkészüljenek a változó információs környezet kezelésére, aminek egyik fontos eleme az IoT eszközök rohamos terjedése. Sok vállalat munkaerő, idő vagy befektetendő tőke hiányában nem képes megfelelni ennek az elvárásnak.


A munkavállalókkal szembeni elvárás, hogy értsék a vállalkozást, tudják mikor mi történik, s a releváns adatokhoz hozzáféréssel lássák azt is, hogy mi fog várhatóan történni.


A munkavállalókkal szembeni elvárás, hogy fedezzék fel a rejtett lehetőségeket a működési költségek csökkentése, az eszközteljesítmény növelése, és a jobb termelési eredmények elérése érdekében.


Az Insight által nyújtott lehetőségek

Az Insight gyártóberendezések és gyártási események adatait gyűjti, tárolja, felügyeletet és elemzési lehetőségeket kínál. Mindezt költséghatékony szoftver-szolgáltatásként (SaaS: Software as a Service) kész megoldásokként kínálja, s ezzel képes megoldani a fenti -munkareő-idő-vagy hiányzó pénzügyi forráshelyzetet. A programot egyszerű installálni, megtanulni és használni, külön IT infrastruktúrát vagy személyzetet nem igényel. A hatékony döntéshozatal érdekében az Insight lehetővé teszi az új és a már meglévő ipari eszközökben és folyamatokban található adatok gyors átváltását élő információs hírcsatornává. Az InSight felhatalmazást ad a felhasználóknak arra, hogy aktív résztvevői legyenek a valós idejű munkafolyamatoknak, és fokozzák a csapaton belüli – és közötti együttműködést.

Nagyteljesítményű kiegészítők, add-on modulok

A műveletek minél jobb megértése érdekében az AVEVA Insight kiegészíthető az alapvető Historian-funkciókon túl további modulokkal, a prediktív analitika eszközeivel, üzleti intelligencia átjárókkal és folyamatoptimalizálási képességekkel.

Eszközgazdálkodás

 • Automatikusan generált eszközinformációs lap
 • Állapotkezelés
 • Analitika (OEE Analízis, Eszközhatékonyság)
 • Naplózás

További képességek:

 • Térképes megjelenítés
 • Események-alarmok egy képen
 • Keresés navigálással, kulcsszavakkal
 • Műszertábla
 • Egyszerű megosztás, beágyazás, letöltés, mentés

Az Insight az elemzés és mesterséges intelligencia (AI) jelenleg elérhető teljes eszközkészletét kínálja.

Az elemzés 4 különböző módon lehetséges, az automatikus elemzésen át egészen a fejlett, (advanced) analitikáig bezárólag.Predictive analytics-Aveva-InSight.png

Az intuitív és felhasználóbarát KPI-irányítópultok folyamatosan mutatják az üzleti/gyártási tervet és megvalósulási adatokat,  és hogy szükség van-e korrekciós intézkedésekre. A különféle elemzésekből generált jelentések segítik az operatív felhasználókat az üzemi eszközök kihasználásának és  teljesítményének folyamatos növelésében, és egyszerűsítik a fejlesztésre szoruló területek beazonosítását. Az Insight megkönnyíti a KPI-k standardizálását, a webhelyek közötti összehasonlítást, a legjobb gyakorlatok megosztását és a vállalkozás teljesítményének következetes növelését.

Gond nélkül

A felhő alap azt eredményezi, hogy a felhasználónak nem kell az  adatgyűjtéssel, tárolással és megjelenítéssel foglalkoznia, s így összpontosíthat az eredmények értelmezésére és felhasználására a folyamatai javítása érdekében. A felhő alapú megközelítés szükségtelenné teszi a további szoftver beruházásokat és hardver beszerzéseket.

Gyors bevezetés, egyszerű kezelés, drámaian lecsökkentett beüzemelési idő.

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!