InTouch HMI

Miért válasszon AVEVA SCADA / HMI rendszert?

Az AVEVA InTouch  (korábbi Wonderware) SCADA/HMI, az innovációban élenjáró, nagyszerű grafikával, legendásan könnyen használható felületével,  páratlanul nyitott kommunikációs képességével, kiemelkedően színvonalas műszaki támogatásával és végtelen széles felhasználói-partneri körével elismerten piacvezető termék.

Az InTouch egy díjnyertes HMI-megjelenítő szoftver, amely a világ ipari létesítményeinek több mint egyharmadában, szinte minden országban és iparágban jelen van. Az InTouch HMI az egyszerű mérnöki megoldásai, agilis működése és a valós idejű teljesítményértékelése által jelentős üzleti értéket képvisel.

A Human Machine Interface (HMI), amelyet kezelői műszerfalnak is szoktunk hívni, az a felület, amely a gyártási folyamatot (illetve a gyártásban részt vevő gépeket) hozzáférhetővé teszi az operator számára. A HMI-k a komplex gyártási folyamatokat felhasználható és gyakorlati információkként teszik közzé. Ezáltal a kezelők és felügyelők elsődleges eszközeként szolgál a gyártási folyamatok és termelésben résztvevő gépek irányítására és koordinálására. A mai HMI szoftverek rugalmassága és magas szintű képességei új lehetőségeket kínálnak a gyártási berendezés működésének és a folyamatok hatékonyságának javítására.

 • SCADA: A Wonderware SCADA programja könnyen kezelhető felhasználói felülete, korlátlan méretezhetősége, egyedülálló képességei és a szabványokon alapuló, biztonságos integrálhatósága révén rendkívül egyszerűvé teszi a termelési műveletek végrehajtását.
 • HMI: A HMI valós időben szolgáltat kritikus információkat a gyártási folyamatról, így a felelős kezelő az irányító helyiségből vagy akár egy mobil eszközről is megtekintheti, megfigyelheti és irányíthatja létesítményének folyamatait. A szoftver a teljes gyártási folyamatot modellezi és grafikus formátumban prezentálja, a rendszer felépítése, mérete, előzményei és viselkedése alapján.

Számos különböző iparág szereplői választják a Human Machine Interface (HMI) és a Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA) alkalmazást, mivel ezek könnyen érthető, valós idejű gyártási adatokat gyűjtenek össze, amelyek kiszolgálják a menedzsment, mérnökök, termelésvezetők, valamint a kezelői- és informatikai személyzet információs igényeit. A HMI-k betekintést engednek a vezetőknek, illetve felügyelőknek a folyamatokba, ezáltal lehetővé téve azok irányítását, optimalizálását, a termelési célok elérése és a folyamatok szabályozása által. A HMI-k a termelési eszközök hatékonyságára, valamint a termék minőségére vonatkozó hisztorikus és trend adatok biztosítása miatt a vezetők és a felügyelők fontos eszközei a mindennapokban.

A HMI fő előnyei:

 • Fejlett riasztás kezelés, amely lehetővé teszi a kezelők számára, hogy a valódi problémákra összpontosítsanak
 • A színek intelligens használata javítja a kezelők teljesítményét, miközben csökkenti a zavaró tényezőket
 • A nagyteljesítményű, intelligens ArchestrA grafika és előlapok egy környezetben mutatják meg az adatokat, ami lehetővé teszi a gyorsabb elemzést és segíti a kezelők munkáját
 • Az elemstílusok biztosítják a HMI egységes megjelenését és érzetét a vállalat minden részlegében, függetlenül attól, hogy mikor és ki készítette az alkalmazást
 • A Symbol Wizards maximális rugalmasságot és szabványosítást tesz lehetővé, miközben minimalizálja az alkalmazás előállítására és karbantartására fordítandó energiát

Helyzet tudatos kezelői felület

A modern HMI-knek automatikusan a kezelő figyelmét a problémára kell összpontosítaniuk. Támogatniuk kell a szokásos működési eljárásokat, és biztosítaniuk kell a rendellenes körülmények időben történő, egyszerű azonosítását. A fejlett helyzeti tudatosságon alapuló tervezésnek segítenie kell a kezelőt látni, mi történik, a problémára összpontosítani, és azonnal megjeleníteni a releváns információkat.

Több, mint a folyamatmegjelenítés

A modern HMI-knek nemcsak a folyamatmegjelenítést kell biztosítaniuk. Össze kell kapcsolni az embereket, az alkalmazásokat és a gépeket a könnyebb együttműködés, a hatékonyság és a gazdaságosság érdekében. A HMI-nek a megfelelő információkat a megfelelő embereknek a megfelelő időben kell szolgáltatnia, hogy a felhasználók jobb döntéseket hozzanak.

AVEVA HMI portfóliója a berendezések élettartamának növelésére és a hatékonyságának fenntartására lett tervezve

 • Könnyen használható: Az AVEVA HMI megoldásai a könnyű felhasználhatóságra koncentrálnak. A „drag and drop” technika egyszerűségének és a gyors alkalmazásfejlesztésnek köszönhetően az AVEVA HMI lehetővé teszi a HMI egyszerű munkafolyamathoz szabását.
 • Folyamatos termékfejlesztés: HMI szoftverportfólióját az AVEVA folyamatosan fejleszti, ezáltal képes a folyton megújuló rendszer-architektúrákat, technológiákat és szabványokat támogatni
 • Páratlan kommunikációs képességek: Az AVEVA HMI-megoldásai képesek natívan kommunikálni minden standard PLC-vel és vezérlővel, adatbázisokkal és az AVEVA SCADA,- OMI -és felhőalapú termékeivel.
 • Visszamenőleges kompatibilitás: Visszamenőlegesen kompatibilitást biztosít régebbi HMI-megoldásaihoz. Így a szoftver frissítésekor nem kell attól tartani, hogy a felhasználó elveszíti a korábbi fejlesztésbe fektetett időt.
 • Skálázhatóság: Nincs még egy olyan HMI szoftver, amely úgy méretezhető, mint az AVEVA szoftvere. Függetlenül attól, hogy egy edge eszközt, egyetlen gépet vagy egy komplex, elosztott gyártórendszert kíván a hálózatba csatolni, az AVEVA HMI-megoldásai alkalmazkodnak a növekedési igényekhez.
 • Platform-Agnosztikus: A platform-agnoszticizmus célja azon az elképzelésen alapul, hogy a folyamatokat kontroll alatt kell tudni tartani. Ezt azt jelenti, hogy lehetőséget kell biztostani a vevő számára arra, hogy igényeinek legmegfelelőbb hardvert, adatforrásokat, hálózatokat és szoftvert alkalmazhassa.

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!