InTouch Edge HMI

Edge to Enterprise 2020 megoldás az AVEVA-tól

AVEVA Edge to Enterprise megoldások

A Wonderware InTouch Edge egy olyan ember-gép kapcsolati (HMI) megoldás, amely kiváló lehetőségeket és előnyöket nyújt a beágyazott eszközökkel, intelligens gépekkel és ipari panel számítógépekkel történő munkavégzéshez. A Wonderware InTouch Edge számos olyan funkcióval rendelkezik, amely a gyártásban résztvevő eszközök kezelését intuitív kezelőszervekkel, extra erőfeszítés és költség nélkül teszi lehetővé. Az csomag lehetővé teszi a folyamatok asztalon vagy mobilon történő valós idejű megtekintését, miközben többnyelvű támogatást nyújt az operátorok részére. A riasztások gyors megértése, vizuálisan a képernyőn vagy e-mailben, PDA-n, mobiltelefonokon vagy webböngészőkön keresztül is lehetséges.

Az InTouch Edge HMI növeli a beágyazott eszközök intelligenciáját

A gyártó berendezéseket előálltó cégek és végfelhasználók egyre önállóbb gyártási rendszerekkel dolgoznak, amelyek a gyártási adatokat zökkenőmentesen integrálják és a felügyeleti HMI és archív rendszerekben publikálják. Ez a megoldás az adatok szélesebb körben való hozzáférhetőségét biztosítja. Az adatok többé nem a szétszórt eszközök által elkülönülve léteznek, hanem a teljes automatizálási rendszer szerves részeként használhatóak.

Az InTouch Edge HMI és a System Platform integráció lehetővé teszi a dobozos IIoT megoldásokat. Ahogy a IoT technológia, azaz az eszközök interneten történő közvetlen elérhetősége egyre érettebbé válik, a mobil alapú adatcseréhez használt beágyazott eszközök száma növekszik. A gépeknek egyre több kihívásnak kell megfelelniük, és egyre intelligensebben kell a feladatokat megoldaniuk, ideértve az eszközök közötti interoperabilitás igényét, az adatcsere képességét a felhő alapú rendszerekkel, valamint a távoli konfiguráció és karbantartás lehetőségét.

A beágyazott készülékek adatai az InTouch Edge HMI segítségével közvetlenül az eszközökre történő telepítés után felhasználhatóak. Bármilyen eszközre telepítheti alkalmazását, például laptopokra vagy PC-kre, amelyek a Microsoft Windows bármely jelenleg támogatott verzióját használják. Amennyiben meglévő System Platformmal rendelkezik, az adatok a System Platformon is hozzáférhetővé válnak, vagy egy felhőalapú, biztonságosan elérhető, hisztorikus adatbázisban az Online InSight segítségével is archiválhatóak. Részletek az adatbiztonságról az Aveva „Trust Centre”-ben: https://sw.aveva.com/trust

Fejlesztői környezet és integrálhatóság

Az InTouch Edge HMI SCADA és beágyazott (embedded) megoldások fejlesztéséhez tartalmaz megoldásokat. Könnyen használható az integrált fejlesztési környezet átfogó szolgáltatásokkal és különböző lefutási idejű változatokkal

  • az IoT Edge megoldásokhoz (IoTView)
  • kompakt HMI-khez (CEView)
  •  teljes Funkcionalitású HMI-khez (EmbeddedView)
  • és SCADA rendszerekhez.

Egyszeri fejlesztés után bármilyen platformon telepíthető, beleértve a Windows Embedded, Linux és VxWorks-t környezetet is. Az InTouch Edge HMI több mint 250 PLC és vezérlő illesztőprogramot,  a TCP / IP protokollt, harmadik féltől származó vezérlőket (ActiveX, és .NET) valamint OPCklienst és szervert is támogat. A beépített relációs adatbázis-összeköttetés segítségével könnyen integrálható a vállalati ERP rendszerrel, amely könnyen hozzáférhetővé teszi a kulcsfontosságú teljesítménymutatókat (KPI) és a berendezések hatékonyságát leíró (OEE) mutatókat.

Ha üzleti hírszerzésre (Business Intelligence), az általános eszközhatékonyság minitorozására (equipment effectiveness (OEE), vagy a PackML fejlesztésre használja  alkalmazását, az InTouch Edge HMI sablonjai drasztikusan csökkentik a fejlesztési időt. Használja őket alkalmazásai testreszabásában és konfigurálásában, hogy minél több időt takarítson meg a fejlesztés fázisában.

Legfőbb előnyök

Tervezői eszközök

Grafikai és tervezési eszközök a fejlesztési idő megtakarításához

Alacsony erőforrás igény

Gyors, nagy teljesítményű, globálisan támogatott és rugalmasan méretezhető alkalmazások létrehozása különféle eszközökön. Az adatok bárhonnan és bármikor elérhetőek.

Biztonság

A Wonderware InTouch Edge támogatja a csoport- és felhasználói fiókokat, az elektronikus aláírásokat és a nyomonkövethetőséget, valamint a szabványos LDAP-kiszolgálóka

Thin clients

3 különböző távoli kliens kapcsolódhat az alkalmazásokhoz: dedikált kliens egy adott SCADA alkalmazásból, MS Explorer alapú böngészőn keresztül jogosultsággal rendelkező IP címről vagy alkalmazásból felhasználó, vagy hozzáférés bármely HTML5 alapú böngészővel rendelkező mobil eszközről

Szabványok

Általánosan elfogadott ipari szabványok az alkalmazásfejlesztéshez, bármilyen formátummal kompatibilisek.

Címkeadatbázis

Logikai, egész számos és valós adattípusokat, valamint karakterláncokat, tömböket osztályokat, közvetett címkéket és beépített rendszercímkéket tartalmazó adatbázis. Ez a szolgáltatás elősegíti a közös sablonok létrehozását, amelyek könnyen adaptálhatók minden projekthez.

Scripting

Két hatékony szkriptnyelv támogatása; natív beépített funkciók és VBScript szabványok.

Méretezhetőség

Egyszeri fejlesztés bármilyen eszközön történő további telepítéssel.

Illesztőprogramok

A Wonderware InTouch Edge saját illesztőprogramjaival több mint 240 protokollt támogat PLC-k, hőmérséklet-szabályozók, mozgásvezérlők, vonalkód-olvasók / 2D / RFID és sok más eszköz esetében.

Szellemi tulajdon védelme

A jelszavakkal képek, dokumentumok, szkriptek és munkalapok védelme.

FDA termékkövetés

A beépített funkciók megfelelnek az FDA nyomonkövethetőségre és az elektronikus aláírások használatára vonatkozó követelményeknek

ActiveX és .NET bővíthetőség

További funkciók elérése a harmadik fél ActiveX vagy .NET vezérlőinek használatával.

Integrálhatóság

Könnyű eszköz-integráció más Wonderware termékekkel, például a Historian és az InTouch Standard-el.

Riasztások

E-mailek és képernyő értesítések küldése asztali számítógépekre, e-mail telefonokra vagy más elérhető eszközökre. Valós idejű információk fogadása a riasztásokról, a folyamatparaméter-értékekről és egyéb eseményekről.

Hibaelhárítás

Gyors hibakeresés és ellenőrzés a projektben a helyi vagy távoli hibaelhárító eszközökkel, beleértve az állapotmezőket, a DatabaseSpy-t és a LogWin-t

Szimbólumok

A beépített könyvtár gombokat, jelzőkészülékeket, meghajtókat, csúszkákat, mérőműszereket, motorokokat, csöveket, szelepeket és egyéb standard eszközöket tartalmaz. Használjon beépített szimbólumokat a projektben, módosítsa igény szerint a meglévő szimbólumokat

Adatintegráció

Az alkalmazásfejlesztés és támogatás hatékonyabbá válik az számos külső adatforrással lehetséges integrációnak köszönhetően.

Események

Az operátor által kezdeményezett vagy előre definiált rendszer műveletek figyelése, például a biztonsági rendszer változásai, képernyő megnyitása, illetve bezárása, a receptekkel és jelentésekkel végzett műveletek, a rendszer figyelmeztetései.

Jelentések

Átlátható jelentések létrehozása szöveges, XML, HTML és CSV formátumban, vagy a Microsoft Office programokkal.

Receptek

Alkatrészparaméterek vagy a termelési mennyiségek automatizálására alkalmas rugalmas receptkezelő eszközök, ideértve az adatok mentését és visszakeresését.

Redundancia

Kapcsolódás redundáns szerverekhez vagy adatbázisokhoz, elsődleges és a másodlagos adatbázisok használata redundáns módban. Probléma esetén mindkét adatbázis automatikus szinkronizálása.

Ütemező

Jelentések vagy más funkciók aktiválása egy adott napszakban dátum / idő, gyakoriság vagy más tényező változásától függ

OPC

A Wonderware InTouch Edge támogatja a natív OPC interfészeket

FTP

Fájlok automatikus küldése és letöltése a távoli helyekről működés közben az FTP protokoll és a rugalmas szkript funkciók segítségével.

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!