AVEVA Mobile Operator

Az AVEVA Mobile Operator egy piacvezető, ipari döntéstámogató rendszer a terepi munkaerő kezében. A távoli eszközök eddigi, papír alapú leolvasását felváltja a Mobile Operátor megoldása, ahol a kezelő személyzet egy digitális leolvasással azonnal egy adatbázisba juttatja az eszköz időbélyeggel ellátott értékeit, helyszínrajz alapján az eszköz könnyű beazonosítását követően ott helyben kaphat információt az eszközzel kapcsolatos aktuális teendőkről, és hozzáférhet az eszközhöz tartozó historikus adatokhoz, trendekhez.

Az AVEVA Mobile Operator óriási segítséget nyújt a nyugdíjba vonuló és a céget elhagyó munkaerő tudásának átörökítésében. Az új munkaerő a szoftverben már rögzített, best practice-eken alapuló protokollok szerint könnyebben és gyorsabban betanítható.

Az AVEVA Mobile Operator további előnye, hogy a terepi munkaerő által folyamatosan szolgáltatott eszköz információk a központban lévő, az eszközök és az egész rendszer karbantartásáért felelős mérnökök számára is azonnal elérhetővé válnak.

Piacvezető munkaerő- és döntéstámogató rendszer

 

Az AVEVA Mobile Operator segítségével:

 • Csökkenthetjük a berendezések állásidejét,
 • Garantálhatjuk, hogy a dolgozók feladataikat mindig a törvényi és biztonsági előírásoknak megfelelően végezzék el,
 • Biztosíthatjuk, hogy a munkaegészségügyi és -biztonsági ellenőrzések menetrend szerint megtörténjenek,
 • Mérsékelhetjük a nyugdíjba vonulás, vagy az elvándorlás miatti tudásvesztés mértékét,
 • A távolról nem elérhető berendezések és műszerek láthatóvá válnak.

A Mobile Operator szoftver egyszerű kérdés-válasz lépésekkel vezeti végig a dolgozókat a folyamatokon, ezzel biztosítva, hogy nem marad el egy fontos lépés sem. Ha a valamilyen potenciális incidenst fedeznek fel, akkor további előre definiált utasításokkal lehet segíteni a dolgozót, hogy a helyzetet megfelelően tudják kezelni.

A Mobile Operator lehetővé teszi:

 • Munkaerő digitalizálását,
 • Állásidő csökkentését,
 • Hatékonyság növelését a konzekvens, sztenderdizált feladat végreahjtásnak köszönhetően
 • Potenciálisan kritikus üzemhibák elkerülését,
 • A nyugdíjba vonuló vagy elvándorló munkaerő tudásának és tapasztalatának átadását, törzsi tudás rögzítését
 • Ismétlődő és rutin feladatok, ellenőrzések sztenderdizálását.

A Mobile Operator legfontosabb funkciói: 

 • Az elvégzett feladatok ellenőrizhetővé és jóváhagyjatóvá válnak
 • A távolról nem elérhető eszközök költséghatékonyan leolvashatóvá válnak, a leolvasott értékek időbélyegzett módon rögzíthetőek
 • Offline működés – Ha nincs aktív internet vagy hálózati kapcsolat, a Mobile Operator az eszközön akkor is tárolja a rögzített adatokat és amint létrejön a hálózati kapcsolat, elküldi azokat az SQL adatbázisba,
  legyen az adat, kép vagy videó.
 • Komplex munkafolyamatokat, kondíció alapú döntési pontokat, döntési fákat lehet létrehozni
 • Könnyen használható UI munkafolyamatok létrehozáshoz és beosztásához
 • Útmutatók, adatlapok, releváns dokumentumokat lehet a feladatokhoz csatolni,
  melyeket akár offline elérnek a dolgozók
 • A Mobile Operator gyártó-független módon más CMMS rendszerekbe integrálható
  (lehetőségük van akár automatikus munkautasítás létrehozásra)
 • A leolvasott értékek trenden ábrázolhatóak
 • A Mobile Operator könnyen integrálható Historian és más adattároló rendszerekkel, így a gyűjtött adatok megoszthatóak az eszköz állapotáért felelős mérnökökkel, alkalmazásokkal

Összefoglalva, remek eszköz a mobil munkatársak számára az információ és tudás terepi rögzítésére és megosztására.

A Mobile Operator asztali és mobil kliensek

Az asztali klienseket magába foglaló SW csomag a Managemeng Center (MC). Ennek az asztali SW csomagnak első eleme a Procedure Builder, melyben programozói tapasztalat nélkül is, egyszerű “drag and drop” módon munkafolyamatokat lehet létrehozni. Az így létrehozott, kérdés-válasz lépésekből álló feladatokat dolgozóknak a mobil eszközön meghatározott sorrendben kell végrehajtaniuk, legyen szó akár karbantartási vagy ellenőrzési feladatokról. 

A Schedule Manager egy fejlett munkaszerzvező alkalmazás, melyben egy naptári nézetben lehetőség van a különböző feladatok ütemezésére és a munkaterhelés dolgozók közti megfelelő elosztására. 

Az Auditor Plus-ban lehetőség van a gyűjtött adatok felülvizsgálatára, elemzésére vagy jóváhagyási lépések beépítésére, hogy az emberi hibákat kiszűrjük vagy valamilyen lehetséges incidens esetén eszkalálni tudjuk a találtakat. A mérnököknek lehetőségük van trendeket ábrázolni, a mérési pontokhoz csatolt media fájlokat vagy megjegyzéseket megtekinteni.

Az SSRS Reports segítségével konfigurálható riportokat lehet létrehozni és előre definiált módon, email-be vagy file-ba exportálva másokkal megosztani. 

A mobil kliensben, a Mobile Operator APP-ban kerülnek végrehajtásra a különböző feladatok, itt kerülnek rögzítésre a szükséges információk a terepi dolgozók által. A mobil alkalmazás egy böngésző-szerű interfészt kínál a felhasználók számára és egyszerű kérdés-válasz lépésekkel vezeti őket végig a feladatokon.  Az alkalmazás kompatibilis számos ipari szintű marokeszközzel, továbbá iOS, Android vagy Windows 10 operációs rendszert futtató okoseszközzel.

 

Perifériás eszközök

A Mobile Operator-hoz tartozik egy Peripherial Bluetooth SDK (Software Development Kit), aminek segítségével számos perifériás eszközt integrálni lehet Bluetooth-on keresztül a szotfverbe, legyen akár szó kézi vonalkód és RFID vagy NFC olvasóról, rezgésmérőről, infravörös termométerről, ultrahangos mérőműszerekről, stb.

További Mobile Operator funkciók

 • Hisztorizált adatok megjelenítése, trend ábrázolása, mérési pontokhoz további jegyzetek csatolása, hogy a mérési eredmény kontextusba helyezhető legyen
 • Szabad szavas vagy sablon üzenetek küldése
 • Media fájlok (kép, video vagy hangüzenet) csatolása és küldése, képekre kézi jegyzet készítése
 • Kézi aláírás (és hozzá tartozó időbélyeg) rögzítése
 • Gyűjtött értékekhez dinamikus határérték beállítás. A határértékek akár 3rd party rendszerből is importálhatóak

Összefoglalva:

A Mobile Operator egy Enterprise szintű megoldás, egyetlen telepítéssel képes kezelni több nyelvet, időzónát és földrajzi lokációt. A kommunikáció titkosított módon történik. Az autentikáció képes kezelni az Active Directory-t, ezzel nagyban csökkentve az IT erőforrás igényeket. A licencekhez konfigurálható időablakok tartoznak, beállítható, hogy a licencek csak abban a műszakban legyen aktívak, amikor azokra szükség van. Ennek köszönhetően optimalizálható a szükséges licencek mennyisége.

Segíthetünk?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!