ElérhetőségekFőoldalOldaltérkép
Újdonságok

dataFEED OPC kapcsolatok:

az OPC kommunikáció valamennyi komponense egyetlen termékben, OPC kapcsolatok egyszerűen!

A legfrissebb verzió: 4.45: kommunikáció az optimalizált adatblock hozzáféréssel rendelkező SIMATIC S7-1200 & S7-1500 PLC-kel S7-2 driveren keresztül elérhető. REST protokollon csatlakozás az IoT és Industrie 4.0 felhő alklamzásokhoz, a NoSQL támogatott adatbázis lett.
dataFEED OPC Suite
 • A Softing dataFEED olyan programok gyűjteménye, mely segíti a projekten belüli OPC kliensek és szerverek közti együttműködést, optimalizálja az OPC rendszerek teljesítményét.
 • Az dataFEED OPC-be integrált MQTT Publisher funkció lehetővé teszi a már meglévő és az új automatizálási eszközök IoT-megoldásokba (Internet of Things) történő könnyű integrálását (például az IBM Bluemix Cloudba). Az MQTT (MQ Telemetry Transport) protokoll így összekapcsolja a termelést az Ipar 4.0/IoT felhő alapú alkalmazásokkal.  Az MQTT-támogatás nélküli komponensek, például Siemens, B&R és Rockwell vezérlések integrációja is lehetséges. Az SSL/TLS titkosítási protokoll a legmagasabb fokú biztonságot garantálja az adatátvitel során.
 • A dataFEED OPC jelentősen csökkenti a távoli számítógépek OPC kommunikációjában gyakran jelentkező problémák előfordulását, Megszünteti a Windows környezetben jelentkező DCOM beállítási problémákat az OPC Tunnel funkciójával, nagyban egyszerűsíti az OPC kliensek és szerverek üzembehelyezését és használatát.
 • Olyan piacvezető PLC gyártók eszközeivel biztosít kétirányú adatkapcsolatot, mint a Siemens, B&R, Rockwell, Schneider Electric és Mitsubishi.
dataFEED OPCSuite táblázatdataFEED OPCSuite táblázat dataFEED OPCSuitedataFEED OPCSuite

dataFEED OPC Suite

A legfrissebb verzió: 4.45: kommunikáció az optimalizált adatblock hozzáféréssel rendelkező SIMATIC S7-1200 & S7-1500 PLC-kel S7-2 driveren keresztül elérhető. REST protokollon csatlakozás az IoT és Industrie 4.0 felhő alklamzásokhoz, a NoSQL támogatott adatbázis lett.

A dataFEED OPC Suite egyetlen termékben tartalmazza valamennyi, az OPC kommunikációhoz szükséges komponenst.

 • Biztosítja valamennyi piacvezető PLC gyártó eszközeihez való hozzáférést
 • Megszünteti a DCOM problémát
 • A PLC-k, OPC szerverek és OPC kliensek közti kommunikációt javítja
 • független az OPC Classic vagy OPC UA szabványtól
LRL-DY-134501:    dataFEED OPC Suite, Version 4.01 vagy ennél frissebb verzió tartalmazza valamennyi támogatott PLC típus protokolt, korlátlan számú OPC Tunnel klienshez való hozzáférést biztosít, max. 50 db OPC Tunnel/OPC szerverhez hozzáférés, s olyan kiegészítő funkciók állnak rendelkezésre, mint az adatbázis hozzáférés, fájlba írás, adatcsere, optimalizálás," koncentrátor" és "bridge" képességek.
A dataFEED OPC Suite legfrissebb verziója, a V4.30 a kétirányú adatkapcsolatot is támogatja. A DataHandler opcióval a PLC-adatbázis kapcsolatban az írás és az olvasás is megvalósulhat. (ezidáig egyirányba, a PLC-kből adatbázisba írás működött)
Data Source
Data Processing
Data Destination

Tovább a dataFEED OPC Suite termékoldalra.

dataFEED OPC Tunnel - Nincs több DCOM konfigurálás

 • Az OPC Suite csomag egyik eleme. Megoldja azt a fajta DCOM konfigurációs problémát, ami az OPC classic környezetben a különféle számítógép platformok közti együttműködéskor keletkezik. A DCOM konfiguráció komplex szerver és kliens oldali biztonsági beállításait kiküszöböli.
 • Az OPC classic komunikáció időtakarékos konfigurálását teszi lehetővé a teljes hálózaton. Ezzel együtt megbízható, jó teljesítményű adatforgalmat valósít meg.
LRL-DY-134001:    dataFEED OPC Tunnel a dataFEED OPC Suite egy komponense. A 4.01 vagy ennél magasabb verzió korlátlan számú OPC Tunnel kliens és 1 db OPC Tunnel szerver hozzáférést biztosít, tartalmazza a dataFEED OPC Organizer Classic funkciókat

Tovább a dataFEED OPC Tunnel termékoldalra..

dataFEED OPC Tunnel

dataFEED OPC Server Siemens

 • OPC és OPC UA-n keresztüli hozzáférés a folyamat- és diagnosztikai adatokhoz Siemens- és Simens kompatibilis vezérlőknél (Siemens S5, S7 (200,300,400,1200,1500) és VIPA kontroller)
 • Grafikus felhasználói interfész, benne SiemensTIA Portal Project Import (OPC Namespace konfigurálás pld. a szimbólikus nevek STEP7 projektből közvetlen importjával)
 • Gyors és egyszerű kapcsolat OPC kliens alkamazásokkal, pld. SCADA vagy ERP rendszerekkel
 • Nem kell a vezérlő programon változtatni
LRL-DY-132101:    dataFEED OPC Server Siemens a dataFEED OPC Suite egy komponense. A 4.01 vagy ennél magasabb verzió hozzáférést biztosít a Siemens- és Simens kompatibilitis vezérkőkhöz, tartalmazza a dataFEED OPC Organizer Classic funkciókat

Tovább az dataFEED OPC Server Siemens termékoldalra..

dataFEED OPC Server Siemens

dataFEED OPC Server Rockwell

 • OPC és OPC UA-n keresztüli hozzáférés a folyamat- és diagnosztikai adatokhoz a Roclwell vezérkőknél ( ControlLogix, CompactLogix, MicroLogix, SLC-500, PLC-5)
 • Olyan OPC UA kommunikációs felülettel nem rendelkező vezérlők, mint pld. a Rockwell PLC-5 integrálása OPC UA alkalmazásokba
 • Gyors és egyszerű kapcsolat OPC kliens alkamazásokkal, pld. SCADA vagy ERP rendszerekkel
 • Nem kell a vezérlő programon változtatni
LRL-DY-132301:    dataFEED OPC Server Rockwell a dataFEED OPC Suite egy komponense. A 4.01 vagy ennél magasabb verzió hozzáférést biztosít a Rockwell vezérkőkhöz, tartalmazza a dataFEED OPC Organizer Classic funkciókat

Tovább a dataFEED OPC Server Rockwell termékoldalra..

dataFEED OPC Server Rockwell

dataFEED OPC Server B&R (Bernecker+Rainer)

 • OPC és OPC UA-n keresztüli hozzáférés hozzáférés a folyamat- és diagnosztikai adatokhoz a B&R vezérlőknél (X20-CP1483, X20-CP1583, X20-CP1584, X20-CP3584)
 • Olyan OPC UA kommunikációs felülettel nem rendelkező komponensek, mint pld. B&R X20CP1483 integrálása OPC UA alkalmazásokba
 • Gyors és egyszerű kapcsolat OPC kliens alkamazásokkal, pld. SCADA vagy ERP rendszerekkel
 • Új és régi B&R vezérlők könnyű integrálása az "Ipar 4.0" megoldásokba
 • Támogatja az OPC UA szabvány által definiált biztonsági elvárásokat
 • Nem kell a vezérlő programon változtatni
LRL-DY-132901:    dataFEED OPC Server B&R a dataFEED OPC Suite egy komponense. A 4.01 vagy ennél magasabb verzió hozzáférést biztosít a B&R vezérkőkhöz, tartalmazza a dataFEED OPC Organizer Classic funkciókat

Tovább a dataFEED OPC Server B&R termékoldalra..

dataFEED OPC Server B&R

dataFEED OPC Server Modbus

 • Hozzáférés a folyamat- és diagnosztikai adatokhoz a Modbus kompatibilitis vezérkőknél (Wago, Beckhoff, Phoenix, Schneider, stb.)
 • OPC Namespace konfigurálás pld. CoDeSys (Wago) projektből)
 • Gyors és egyszerű kapcsolat OPC kliens alkamazásokkal, pld. SCADA vagy ERP rendszerekkel
 • Nem kell a vezérlő programon változtatni
LRL-DY-132401:    dataFEED OPC Server Modbus a dataFEED OPC Suite egy komponense. A 4.01 vagy ennél magasabb verzió hozzáférést biztosít a Modbus kompatibilitis vezérkőkhöz, tartalmazza a dataFEED OPC Organizer Classic funkciókat

Tovább a dataFEED OPC Server Modbus termékoldalra..

dataFEED OPC Server Modbus

dataFEED OPC Server a Mitsubishi Melsec-Q sorozathoz (Ethernet kártyával)

 • Hozzáférés a folyamat- és diagnosztikai adatokhoz a Mitsubishi kompatibilitis vezérkőknél
 • Gyors és egyszerű kapcsolat OPC kliens alkamazásokkal, pld. SCADA vagy ERP rendszerekkel
 • Nem kell a vezérlő programon változtatni
LRL-DY-132601:    dataFEED OPC Server Modbus a dataFEED OPC Suite egy komponense. A 4.01 vagy ennél magasabb verzió hozzáférést biztosít a Mitsubishi kompatibilitis vezérkőkhöz, tartalmazza a dataFEED OPC Organizer Classic funkciókat

Tovább a dataFEED OPC Server Mitsubishi termékoldalra..

dataFEED OPC Server Mitsubishi

dataFEED REST Connector- IoT és Ipar 4.0 felhő kapcsolatokra

 • Időtakarékos konfigurálás az előre definiált kommunikációs sémák importjával
  • Termelési adatok biztonságos továbbítása " Big Data Storage" megoldásokba
  • A legtöbb általánosan használt adattovábbítási formát támogatja: JSON, XML, HTML és Text
  • Automatikus adatkonverzió OPC Classic / OPC UA és REST között
  • Valamennyi REST standard biztonsági mechanizmust támogatja, pld. SSL encryption
  • Drag-and-drop tmogatása
  LRL-Y-134801:    dataFEED REST Connector component of dataFEED OPC Suite, Version 4.40 and higher, extending dataFEED OPC Suite by REST Client functionality for communication with a REST Server, includes dataFEED Organizer Classic functionality

  Tovább a dataFEED REST Connector termékoldalra..

  dataFEED REST Connector
  dataFEED REST Connector

  dataFEED OPC Organizer UA

  • Használatával OPC Classic környezetben OPC Unified Architecture (UA) szerinti adatcsere valósítható meg biztonságos, gyártó-és platform független ipari kommunikációs környezetben.
  LRL-DY-134201:   

  dataFEED OPC Organizer UA a dataFEED OPC Suite egy komponense. A 4.01 vagy ennél magasabb verzió biztposítja az OPC UA kliensekkel a kommunikációt. Tartalmazza a dataFEED OPC Organizer Classic funkciókat is.

  Tovább a dataFEED OPC Organizer UA termékoldalra..

  dataFEED OPC Organizer UA

  dataFEED OPC Organizer Classic

  • Az OPC Classic kommunikáció javítására és kibővítésére különféle komponensei állnak rendelkezésre. Funkciók széles köre segíti elő a felhasználók egyedi igényeinek megfelelő megoldásokat.
  LRL-DY-134101:   

  dataFEED OPC Organizer Classic a dataFEED OPC Suite egy komponense. A 4.01 vagy ennél magasabb verzió bővített OPC Classic kommunikációs képeségekkel rendelkezik az adatcsere, adatbázis-és fájl hozzáférések menedzselése terén. Tartalmazza a dataFEED OPC Organizer Classic funkciókat is.

  Tovább a dataFEED OPC Organizer Classic termékoldalra..

  dataFEED OPC Organizer Classic

  dataFEED OPC Data Handler

  • Az elérhető funkciók széleskörű kibővítése a minél teljesebb OPC kommunikáció érdekében.( Database Access, File Access, Data Exchange (between OPC Servers or between PLCs), Filter, Optimizer, Concentrator, Bridge, Local Items (between OPC Client and OPC Client)
  LRL-DY-134301:   

  dataFEED OPC Data Handler a dataFEED OPC Suite egy komponense. A 4.01 vagy ennél magasabb verzió bővített kommunikációs képeségekkel rendelkezik az adatcsere, adatbázis-és fájl hozzáférések menedzselése terén. Tartalmazza a dataFEED OPC Organizer Classic funkciókat is.

  Tovább a dataFEED OPC Data Handler termékoldalra..

  dataFEED OPC Dat Handler

  OPC Easy Connect Suite

  Hírlevél sorozat magyarul

  2012.02.22. OPC Tunnel a “StoreAndForward” funkcióval
  2012.03.30. OPC2Database/OPC2File
  2012.04.18. OPC Server2Server / OPC Client2Client
  2012.03.30. OPC Filter / OPC Bridge
  2012.04.18. OPC Concentrator / OPC Optimizer

  dataFEED OPC alapfunkciók-a korábbi Easy Connect termékcsaládból részletek

  OPC Bridge -OPC gateway különböző platformokon működő DA vagy  XML-DA alkalmazások között.

  OPC BridgeOPC Bridge

  OPC Concentrator- adattovábbítás több OPC szerverből egyetlen OPC szerverbe (ha nem egységes az OPC szerveri struktúra, nem egyforma a sebesség, optimalizálás, ha két külön domain-ben van az OPC szerver és kliens és közte van egy tűzfal, stb. ) Több OPC szervert egy szerverként "mutat" a kliensek felé

  OPC ConcentratorOPC Concentrator

  OPC Optimizer -optimalizálja  több OPC kliens hozzáférését egyetlen OPC szerverhez.

  OPC OptimizerOPC Optimizer

  OPC Filter - korlátozza az OPC szerver adataihoz való hozzáférést. Elrejti az adott felhasználóhoz tartozó adatokat, vagy megváltoztatja az adat típusát, azonosítóját és hozzáférési jogosultságát

  OPC FilterOPC Filter

  Kapcsolódó anyagok

  OPC termékpaletta_magyar OPC Easy Connect Suite bemutató
  Piacon a Softing OPC UA.NET V1.00 fejlesztőcsomagja Frequently Asked Questions-OPC
  OPC Tankönyv  
  OPC oktatás: OPC Classic, OPC UA, OPC .NET YouTube: Softing videók
  Ugrás az oldal tetejére fel nyil
  LinkedINGooglePlus